MY KTEO

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Είναι το επιπλέον βάρος...αντι-αφροδισιακό; Μην αφήνεις τη ζυγαριά να σαμποτάρει τη ζωή σου

Πολλές είναι εκείνες οι γυναίκες που μετά την εγκυμοσύνη βλέπουν το σώμα τους να αλλάζει και να δεν απολαμβάνουν πια το σεξ.
Άλλες πάλι, όταν παίρνουν έστω και λίγα κιλά χάνουν τελείως την αυτοπεποίθηση τους. Ήρθε η ώρα να απαλλαγείς από τις αναστολές σου για να μην έχεις ποτέ ξανά πρόβλημα. Πως;

Η Δρ Σούζαν Κέλογκ, διευθύντρια του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας στη Φιλαδέλφεια λέει πως περιπτώσεις γυναικών σαν αυτές που αναφέραμε πο πάνω είναι πολύ συχνό φαινόμενο «Οι γυναίκες πολύ συχνά χάνουν τη σεξουαλική τους επιθυμία όταν πάρουν λίγα κιλά παραπάνω. Επίσης,  έχει παρατηρηθεί οτι πολλές φορές, έστω και μικρές ατέλειες στο σώμα μας, μπορεί να αποβούν καταστροφικές για τη σεξουαλικότητά μας» και συμπληρώνει «στο Ινστιτούτο βλέπουμε καθημερινά γυναίκες με παρόμοια προβλήματα, ανεξάρτητα από το βάρος τους».

Τελικά η ζυγαριά σαμποτάρει την ερωτική σου ζωή;
Μελέτες δείχνουν οτι αυξομειώσεις στο βάρος, διαταράσσουν τις ορμόνες που ρυθμίζουν τη σεξουαλική σου επιθυμία «Είναι μια αλυσιδωτή αντίδραση με θύμα τη λίμπιντό σου» λέει η Δρ Μπέρμαν, ουρολόγος, ειδικός σε σεξουαλικά θέματα. Επίσης, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, που συνδέονται με την παχυσαρκία, εμποδίζουν τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν την πυελική περιοχή, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η ροή του αίματος προς την κλειτορίδα και να μειώνεται η σεξουαλική διέγερση.

Βέβαια, εκτός από τα διάφορα οργανικά θέματα, κυρίαρχο ρόλο στη σεξουαλική επιθυμία έχει ο ψυχολογικός παράγοντας «Αν είσαι ανασφαλής κι όλη την ώρα ανησυχείς για το τί σκέφτεται ο σύντροφός σου για το σώμα σου, σίγουρα δεν θα απολαύσεις την ερωτική πράξη» λέει η Δρ Μπέργκαμ. Έρευνες μάλιστα δείχνουν οτι οι σεξουαλικές μας ορμές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την εικόνα που έχουμε για το σώμα μας, ανεξαρτήτως του βάρους. Μάλιστα, στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, μελετητές ζήτησαν από γυναίκες, διαφόρων ηλικιών και βάρους, να συγκρίνουν 6 σημεία του σώματός τους με αντίστοιχα που είδαν σε φωτογραφίες μοντέλων. Ύστερα, παρακολούθησαν μια ταινία ερωτικού περιεχομένου.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που είχαν δει πριν τις φωτογραφίες των μοντέλων είχαν σημαντικά χαμηλότερη διέγερση σε σχέση με τις άλλες γυναίκες. Γι’ αυτό λοιπόν, μην ξεχνάς, αν σκέφτεσαι πως είσαι η καλύτερη, θα είσαι η καλύτερη. Τι πιο ισχυρό διεγερτικό είναι η αυτοπεποίθησή σου!


govastileto.gr