MY KTEO

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος παρέστη σε πανηγυρίζουσες Ενορίες της Αρχιερατικής Περιφερείας Διρφύων




Μετά την μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Πεντηκοστής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος παρέστη σε πανηγυρίζουσες Ενορίες της Αρχιερατικής Περιφερείας Διρφύων.
 Το εσπέρας της Κυριακής, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο
Ευσταθίου και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Κάτω Στενής, με την συμμετοχή Κληρικών εκ Χαλκίδος και των πέριξ της Στενής χωρίων, την παρουσία του Δημάρχου Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γεωργίου Ψαθά, την προσέλευση πολλών γηγενών και περιοίκων πιστών, ενώ την ιερά Υμνωδία διηκόνησε ο εκ Στενής Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Χαλκίδος κ. Σπυρίδων Σιμιτζής, με τα μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας του.

Μετά την Αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο κάνοντας αναφορά στη διδασκαλία της Εκκλησίας μας περί του Αγίου Πνεύματος και την σχέση μας μαζί Του, αναλύοντας το περιεχόμενο της προσευχής «Βασιλεύ Ουράνιε...».

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος ανά τας οδούς της Κάτω Στενής.

Την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 το πρωί ο Σεβασμιώτατος, μετά των συνοδών του Κληρικών, μετέβη στην Ενορία των Στροπώνων, εκεί τον υποδέχθηκαν ο Αρχιμ. Μεθόδιος Φουντούλης-Εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης και ο οικείος Εφημέριος Οικον. Θεόδωρος Μπακρής.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία. Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας κήρυξε τον θείο λόγο στους πολλούς ευσεβείς χριστιανούς, οι οποίοι προσήλθαν στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, αναφερθείς στην σχέση των Προσώπων της Αγίας Τριάδος και την βιωματική επανάληψη της Πεντηκοστής, από τους χριστιανούς κάθε εποχής, μέσα από το Μυστήριο του Αγίου Βαπτίσματος.

Στο τέλος χειροθέτησε Σταυροφόρο τον π. Θεόδωρο Μπακρή, λαμβάνοντας την επιβεβαίωση των Ενοριτών, οι οποίο αναφώνησαν εκ καρδίας το «ΑΞΙΟΣ» για τον πολιό Εφημέριό τους.

Όλες οι παραπάνω Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν ραδιοφωνικά, μέσα από τη συχνότητα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των FM.