Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Μπουτάκια κοτόπουλο στην κατσαρόλα με λαχανικά

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019

Η συνταγή της ημέρας: Μπουτάκια κοτόπουλο στην κατσαρόλα με λαχανικά

Υλικά Συνταγής:
6 μπουτάκια κοτόπουλο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο

2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
2 πατάτες
1 ζωμό λαχανικών
1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο στην κατσαρόλα για 6-7 λεπτά γύρω γύρω.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες τα κολοκύθια και τις πατάτες. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά και ρίχνουμε τον πελτέ.

Τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας και αφήνουμε να ψηθεί για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το σπιτικό ζωμό λαχανικών  και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τα μπουτάκια στην κατσαρόλα για περίπου 35-40 λεπτά (χαμηλή φωτιά) μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας τους. Τέλος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Νερό δεν βάζω καθόλου. Βράζουν τα υλικά στα ζουμάκια των λαχανικών γι’ αυτό θέλω χαμηλή φωτιά και σκεπασμένη κατσαρόλα. Συμπυκνωμένη απίστευτη νοστιμιά σπιτικού φαγητού με ελάχιστα λιπαρά και πλούσια γεύση.

www.argiro.gr