MY KTEO

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Προσκυνηματική Εκδρομή Ευβοέων σε προσκυνήματα της Βόρειας Ελλάδας

Μετά την εορτή του Αγίου Πνεύματος, προσκυνητές από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος με επικεφαλής τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. π. Δαμασκηνό Μάκρα, επισκέφτηκαν , σε μια τριήμερη εξόρμηση, πλειάδα προσκυνημάτων της Βόρειας Ελλάδας.






Την πρώτη μέρα οι προσκυνητές επισκέφτηκαν τον ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τεμπών και θαύμασαν το υπέροχο τοπίο δίπλα στον Πηνειό ποταμό, καθώς κατευθύνονταν για το πρώτο τους προσκύνημα, στην Ιερά Μονή Σουρωτής, στον Τάφο του Αγίου Παϊσίου. Ακολούθως, βρέθηκαν στην Ιερά μονή Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας όπου και ξεναγήθηκαν στο χώρο από τους πατέρες της Μονής. Η περιήγηση συνεχίστηκε με γεύμα στην περιοχή του Αγίου Μάμα στην Χαλκιδική για να καταλήξουν αργά το απόγευμα στην Ουρανούπολη. Την επομένη μέρα οι προσκυνητές επιβιβάστηκαν σε πλοίο για να κάνουν τον περίπλου της χερσονήσου του Άθω. Στο πλοίο μετέφερε ιερά λείψανα για προσκύνηση ο γέροντας Αντίπας Αγιορείτης όπου και τέλεσε αγιασμό προς ευλογία των πιστών. Ακολούθησε ξενάγηση από θαλάσσης στα μοναστήρια που βρίσκονταν από την πλευρά εκείνη του Αγίου Όρους.
Η εκδρομή συνεχίστηκε με επίσκεψη του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη όπου και βρίσκεται ο Τάφος, ή Κάρα και Ιερά Λείψανα του Αγίου, και κατέληξε για διανυκτέρευση στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην περιοχή της Βέροιας.
Το επόμενο πρωινό οι προσκυνητές λειτουργήθηκαν στην Ιερά Μονή. Την λειτουργία τέλεσαν οι πανοσιολογιώτατοι αρχιμ. π. Δαμασκηνός Μάκρας και π. Νεόφυτος Χασάν της Ι.Μητρόπολης Χαλκίδος. Ακολούθως το λεωφορείο πήρε το δρόμο της επιστροφής και καθ’ οδόν επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, την Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ στην Κονταριώτισσα Κατερίνης και τέλος την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις στη Θεσσαλία όπου το μαρτύριο του Αγίου.
Οι εκδρομείς πέρασαν θαυμάσια και αποκόμισαν πλούσια την ευλογία των Αγίων έτσι ώστε να συνεχίσουν με τους καλύτερους οιωνούς την καθημερινότητα τους.