MY KTEO

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Αλυσίδα Προσφοράς και Αλληλεγγύης Ευβοίας: "Μην το πετάς, χάρισέ το!!!!"


Έχετε σκεφτεί πόσα «άχρηστα» αντικείμενα, θαμμένα και σκονισμένα στις ντουλάπες και τα συρτάρια, θα μπορούσαν να δώσουν χαρά ή να φανούν χρήσιμα σε άλλους συνανθρώπους μας; Δεν είναι προτιμότερο να χαρίζουμε τα πράγματα που δεν χρειαζόμαστε παρά να τα πετάμε στα
σκουπίδια και να γεμίζουμε τις χωματερές; Στην Χαλκίδα έχει συσταθεί από κάποιους ευαισθητοποιημένους  συμπολίτες μας ένας σύλλογος   βοήθειας προς ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, παιδιά ή άστεγους που δυστηχώς  πολλαπλασιάζονται στην πόλη μας και έχουν ανάγκη κάποια  αντικείμενα , που σε εμάς και σε πολλούς άλλους  φαίνονται «περιττά».  Αντικείμενα που περισσεύουν και δεν μας εξυπηρετούν πια και καταλήγουν άδοξα στα σκουπίδια ή δίπλα σε κάποιον κάδο της γειτονιάς μας . Αν έχετε διάφορα αντικείμενα και ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον και δεν τα χρειαζόσαστε , μπορείτε να τα χαρίσετε στον Σύλλογο Αλυσίδα προσφοράς & Αλληλεγγύης Ευβοίας, ώστε να αποκτήσουν έναν νέο σκοπό ύπαρξης.  Δεν είναι φιλανθρωπία, είναι εναλλακτική λύση, είναι στάση ζωής, είναι ανακύκλωση, είναι κοινωνική δράση είναι κίνημα ανθρωπιάς . Ο Σύλλογος Αλυσίδα προσφοράς & Αλληλεγγύης Ευβοίας που τα γραφεία του είναι στην Έλλοπος 33 απέναντι από το 6ο δημοτικό σχολείο δέχεται τα παρακάτω είδη  :
(1) Τρόφιμα: να είναι συσκευασμένα και μακράς διάρκειας, να μην απαιτούν ψυγείο και να μην έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους.
(2)  Σεντόνια & πετσέτες: να είναι πλυμένα σιδερωμένα , χωρίς λεκέδες – σκισίματα
(3) Ηλεκτρικά είδη: να είναι ακέραια και να λειτουργούν κανονικά
(4) Οικιακά σκεύη: να είναι καθαρά, λειτουργικά, να μη λείπουν κομμάτια και να μην έχουν σπασίματα.
(5)  Είδη προσωπικής υγιεινής: να είναι σε πλήρεις και κλειστές συσκευασίες και να μην έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους (εφόσον υπάρχει).
(6)  Είδη καθαριότητας
(7) Βιβλία: να μη λείπουν σελίδες, να μην είναι σκισμένα ή λεκιασμένα. Γραφική & χαρτική ύλη
(8) Παιχνίδια: να είναι καθαρά, να λειτουργούν, να μη λείπουν κομμάτια και να είναι κατάλληλα για χρήση από παιδιά. Σε περίπτωση που ένα παιχνίδι αποτελείται από πολλά κομμάτια, παρακαλούμε αυτά να βρίσκονται συγκεντρωμένα σε μία ξεχωριστή συσκευασία (π.χ. όλα τα κομμάτια ενός παιχνιδιού playmobil σε μια σακούλα).
(9) Είδη ιματισμού: να είναι καθαρά και σιδερωμένα και να μην έχουν φθορές όπως σκισίματα, γάριασμα, τρύπες κλπ.
(10) Αθλητικός εξοπλισμός: να είναι σε καλή κατάσταση και αν περιλαμβάνουν διαφορετικά κομμάτια να είναι όλα συγκεντρωμένα.                                                               (11)  Έπιπλα: να είναι αποσυναρμολογημένα εάν ζητηθεί και υπάρχει η δυνατότητα
Εάν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο κινητό 6983040547 με την πρόεδρο του συλλόγου κ Γκίζαλη Χριστίνα