MY KTEO

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Μνήμη του Αγίου Νικηφόρου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του ομολογητού




Την Κυριακή του τυφλού, 2 Ιουνίου 2019 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο Εκκλ. Ορφανοτροφείο Αρρένων, όπου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής
χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία επ’ ευκαιρία και της μνήμης του Αγίου Νικηφόρου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του ομολογητού, κατά την οποία άγει την ονοματική του εορτή ο Διευθυντής του Ορφανοτροφείου Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν, μαζί με τον εορτάζοντα π. Νικηφόρο, οι Αρχιμανδρίτες π. Νικόδημος Ευσταθίου - Πρωτοσύγκελλος  και αυτάδελφος του π. Νικηφόρου, π. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης - Ιεροκήρυξ, π. Συμεών Ηλιοδρομίτης - Προϊστάμενος Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, π. Συμεών Ηλιοδρομίτης - Προϊστάμενος Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, π. Μεθόδιος Φουντούλης-Εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας.
Πολλοί επίσης ήταν οι πιστοί, οι οποίοι συνήλθαν και συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, μεταξύ αυτών πνευματικά τέκνα και συνεργάτες του π. Νικηφόρου.
Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επίκαιρα αναφερόμενος στο βίο του Αγίου Νικηφόρου του Ομολογητού και στην καλή ομολογία του θεραπευθέντος τυφλού, επισημαίνοντας ότι, και σήμερα, κάθε άνθρωπος που ομολογήσει το Χριστό πρέπει να είναι έτοιμος να ζήσει τα δύσκολα και να γευθεί τα πικρά αυτού του κόσμου. Ευχόμενος εορτίως στον Πνευματικό του υιό π. Νικηφόρο, εξήρε το ιερατικό του ήθος, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την ακρίβεια και την δικαιοσύνη με τις οποίες ασκεί τα καθήκοντά του, ως εργάτου της Εκκλησίας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρετέθη πρωινό κέρασμα, από τον εορτάζοντα, προς όλους.