MY KTEO

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Χειροτονία Πρεσβυτέρου απο τον Καρυστίας κ. Σεραφείμ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών την κυριώνυμο ημέρα της πανηγύρεως στην Πανηγυρίζουσα Σεβασμία Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμο Καρυών - Αχλαδερής επι τη εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου όπου και τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια
η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Ξενιάς Πανοσ Αρχιμ Νεκτάριο εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Γιαννακόπουλο καθώς και την συμμετοχή πολλών ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεως Καρυστίας καθώς και της Μητροπόλεως Χαλκίδος κατα την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ τέλεσε την εις Πρεσβύτερο Χειροτονία του Ιεροδιακόνου και αδελφού της ιεράς μονής π. Αντωνίου Αγγελόπουλου.









Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ομίλησε και αναφέρθηκε στην σημερινή εορτή με επίκεντρο του λόγου του στον Τίμιο Πρόδρομο.
Ακολούθησε η Λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Προδρόμου η Αρτοκλασία στον προαύλειο χώρο της Ιεράς Μονης και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το φαγητό της πανηγύρεως το παραδοσιακό ρεβυθόρυζο.
Ανταπόκριση Δημήτριος Πετρογιάννης Φωτογραφίες Δημήτριος Καραντζής.