Evia Top: Υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ σε χώρους δουλειάς στη Χαλκίδα

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019

Υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ σε χώρους δουλειάς στη Χαλκίδα


Επίσης , πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τα προβλήματα της Υγείας
Την Δευτέρα 10 Ιούνη, κλιμάκιο του ΚΚΕ με τη συμμετοχή του Γιώργου Μαρίνου μέλους του Π.Γ της ΚΕ και της Σοφίας Ντούρου, υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στις εκλογές του Ιούλη,
περιόδευσαν στην φαρμακοβιομηχανία Γκαλένικα στη Χαλκίδα και συζήτησαν με τους εργαζόμενους .
Στην ομιλία του ο Γ.Μαρίνος ανέφερε μεταξύ των άλλων : “ Απο την ίδια σας την πείρα γνωρίζετε καλά οτι οι δεσμοί του ΚΚΕ με τους εργάτες της περιοχής είναι πολύχρονοι. Μαζί αντιπαλέψαμε την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της  ΝΔ , του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, τα μνημόνια και τους μνημονιακούς νόμους και με την πείρα αυτή θα πάμε μαζί στις βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιούλη με στόχο να βγει ισχυρό ΚΚΕ για να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα απο καλύτερες θέσεις ενάντια στη συντηρητική πολιτική που θα εφαρμοστεί απο την όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση. Ο  ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει στρατόπεδο, συνέχισε την αντεργατική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ξέπλυνε την πολιτική τους, τους έδωσε συγχωροχάρτι, καταπάτησε θεμελιακά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, έφτασε μέχρι του σημείου να χτυπήσει το απεργιακό δικαίωμα.
Το ΚΚΕ αποτελεί την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, η πολιτική του υπηρετεί τα συμφέροντα των εργατών και των εργατριών, παλεύει για να πάρουμε πίσω όλα αυτά που μας άρπαξαν,  διεκδικεί την ικανοποίηση των αναγκών σας, και είναι ο πραγματικός αντίπαλος της καπιταλιστικη βαρβαρότητας, του σημερινού δρόμου των μονοπωλίων, που υπηρετούν τα άλλα κόμματα. Η εργατική τάξη παράγει τον πλούτο και την καλούμε να βαδίσει μπροστά με το κόμμα της για να κατακτήσει όλα αυτά που της ανήκουν”.
Η περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ με τον Γιώργο Μαρίνο, το Γιάννη Τζαβάρα και την Γρανέτα Τσιβίκα υποψήφιους βουλευτές του κόμματος, συνεχίστηκε στο  Νοσοκομείο της Χαλκίδας όπου επισκέφθηκε πολλά τμήματα και συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την εμπορευματοποίηση και υποχρηματοδότηση της Υγείας.

Στις παρεμβάσεις του ο Γιώργος Μαρίνος μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί όλα τα χρόνια στο νοσοκομείο, οι 265 κενές οργανικές θέσεις και η εντατικοποίηση της δουλειάς του προσωπικού που καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες, έχουν τη σφραγίδα της αντιλαικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που πήρε τη σκυτάλη απο τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το ζείτε καθημερινά, με τα μπαλώματα δεν γίνεται δουλειά. Το νοσοκομείο δεν μπορεί να κρατηθεί με επικουρικούς εργαζόμενους, με συμβασιούχους που απολύονται. Τα προβλήματα είναι εδώ και θα είναι και την επόμενη μέρα. Το ΚΚΕ ήταν και είναι εδώ, μαζί σας και η πάλη για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, για καλά στελεχωμένο και εξοπλισμένο νοσοκομείο με αναβάθμιση των δικαιωμάτων των γιατρών, των νοσηλευτών, του συνόλου των εργαζομένων είναι κριτήριο για την επιλογή που θα κάνετε. Είναι κριτήριο ψήφου στις εκλογές του Ιούλη ώστε το ισχυρό ΚΚΕ να είναι η δύναμη σας την επόμενη  μέρα.»

Το απόγευμα οι Κ.Ο Χαλκίδας του ΚΚΕ πραγματοποίησαν σύσκεψη-συζήτηση με θέμα “Υγεία - κοινωνικό αγαθό και όχι  εμπόρευμα“, στον πολυχώρο «Τέχνης Δρώμενα», με τη συμμετοχή γιατρών, νοσηλευτών και άλλων εργαζομένων.
Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος ανέφερε μεταξύ των άλλων τα εξής :
“Η στρατηγική της ΕΕ για την Υγεία και το ελληνικό πρόγραμμα 2014-2020 που την εξειδικεύει μιλούν για «βιώσιμο και αποδοτικό σύστημα Υγείας» αλλά πίσω από αυτό προβάλλει η οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνουν οι ασθενείς και οι συγγενείς τους, που βιώνουν οι εργαζόμενοι. 
Τα προβλήματα είναι πολλά.
           Η ανεπαρκέστατη πρόληψη και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
           Η μείωση της  κρατικής χρηματοδότησης, η εμπορευματοποίηση  και η λειτουργία των μονάδων υγείας με ιδιωτικά –οικονομικά κριτήρια, ως επιχειρήσεις.
           Οι ελλείψεις σε ιατρικό, παραϊατρικό , νοσηλευτικό και διοικητικό-τεχνικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία και τα ΚΥ, οι μεγάλες λίστες αναμονής κ.α     
Επιπλέον, 
           Οι κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ),  οι ελάχιστες κρατικές μονάδες αποκατάστασης, τα κενά στις μονάδες τεχνικού νεφρού, τα προβλήματα της ψυχικής υγείας.
           Η απαράδεκτη κατάσταση με τις λοιμώξεις που οδηγούν άδικα στο θάνατο ασθενείς.
           Η αθλιότητα στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
           Οι ελλείψεις σε μαγνητικούς και αξονικούς τομογράφους, σε σπινθηρογράφους ,σε μαστογράφους και άλλα σύγχρονα μέσα δίνουν την πραγματική εικόνα που προσπαθούν να αποκρύψουν τα κόμματα που κυβέρνησαν και τα στελέχη τους.

Όλα αυτά, σημαδεύουν την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Η υποχρηματοδότηση των μονάδων υγείας “σπάει κόκκαλα”. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων το κράτος καταβάλλει λιγότερο από το 1/3 της χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων υγείας και το υπόλοιπο επιβαρύνει τις λαϊκές οικογένειες.
Τα στελέχη των άλλων κομμάτων καμαρώνουν γιατί οι μονάδες υγείας είναι «αυτοτελείς οικονομικές μονάδες» αλλά αυτό σημαίνει ότι τα νοσοκομεία αυτοχρηματοδοτούνται πουλάνε υπηρεσίες στους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η υγεία γίνεται συνεχώς πιο πανάκριβο εμπόρευμα.  
Η κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι δραματική. Το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο γνωστό ως ΠΕΔΥ, το 2014,  και η δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, διαιωνίζουν τα προβλήματα. Ο βασικός κανόνας είναι οι ελάχιστες υπηρεσίες σύμφωνα με τους δημοσιονομικούς στόχους, τις περικοπές κοινωνικών παροχών, τη λιτότητα. Ο οικογενειακός γιατρός που διαφημίζουν λειτουργεί ως «κόφτης», μηχανισμός για περικοπές.
...Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τις μεγάλες, χρόνιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι κενές οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο της Χαλκίδας είναι 37 γιατροί, 155 νοσηλευτές, 10 παραϊατρικό προσωπικό, 63 διοικητικό, πάνω από 100 συμβάσεις είναι μέσω ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ κλπ. Τα μεγάλα κενά στην πλειοψηφία των τμημάτων έχει ως αποτέλεσμα να μην καλύπτεται όλος ο μήνας από γιατρούς της αντίστοιχης ειδικότητας.
Ο Γιώργος Μαρίνος παρέθεσε επίσης συγκεκριμένα στοιχεία για τις μεγάλες ελείψεις στα Κέντρα Υγείας της περιοχής και τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ. Αναφέρθηκε στην μεγάλη εξάρτηση του δημόσιου συστήματος υγείας απο τον ιδιωτικό τομέα, τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, και τις βαριές συνέπειες στους ασθενείς, μίλησε για την πολιτική στο Φάρμακο και τα χαράτσια της υψηλής συμμετοχής που πληρώνουν οι ασθενείς.
Ιδιαίτερα στάθηκε στα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες αναδεικνύοντας οτι οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εγκληματικές ευθύνες. Το κριτήριο της πολιτικής τους στην αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου είναι η προστασία  της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των επιχειρήσεων και οχι η ασφάλεια και η ζωή των εργαζομένων. Στα πλαίσια αυτά μειώνεται η εργοδοτική ευθύνη, διατηρούνται όλα τα χρόνια οι μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευμένους γιατρούς εργασίας, η ανυπαρξία κρατικών υποδομών για τις επαγγελματικές ασθένειες.
Καλούμε τους εργατουπάλληλους,  τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας ανέφερε ο Γιώργος Μαρίνος, στην πάλη για αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας –Πρόνοιας, καθολικό, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν. Ένα σύστημα υγείας χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προυπολογισμό, που θα συγκεντρώνει την προσοχή του στην πρόληψη, με ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε πανελλαδικό επίπεδο, με Κέντρα Υγείας, αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες, καλά στελεχωμένα με όλες τις ειδικότητες και εξοπλισμένα με σύγχρονα μέσα.
Κέντρα Υγείας συνδεδεμένα με την οικογένεια, με το σχολείο, με τους χώρους δουλειάς με δυνατότητες φροντίδας στους χρόνια πάσχοντες, στους ηλικιωμένους, στα παιδιά στις γυναίκες, χωρίς καμία εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, των ΜΚΟ.
Να παλέψουμε για την κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων στον κλάδο υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, να παρέχονται από το κράτος δωρεάν όλες οι εξετάσεις, θεραπείες, υγειονομικό υλικό, φάρμακα, εμβόλια, χωρίς πληρωμές, συμμετοχή, χωρίς πλαφόν και περικοπές, σύμφωνα με τις ανάγκες και με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια. 
Για μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών, μαιών, τεχνολόγων και άλλων υγειονομικών με σχέση εργασίας μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων των κέντρων Υγείας και των αποκεντρωμένων μονάδων τους (περιφερειακά ιατρεία).
Δίνουμε τη μάχη των εκλογών με αποφασιστικότητα, πείσμα και αισιοδοξία.
Την επόμενη μέρα,  θα δείχνει και πάλι τα δόντια της η αντιλαική πολιτική, θα είναι εδώ οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι, τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ και του κεφαλαίου, η στρατηγική εμπορευματοποίησης της υγείας, η υποχρηματοδότηση.  
Στις εκλογές της 7ης Ιούλη το ΚΚΕ καλεί το λαό να αποφασίσει με βάση το τι πραγματικά έχει ανάγκη την επόμενη μέρα”.