MY KTEO

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Ξεκίνησε χθες από την Κάρυστο τής Εύβοιας η εκπαίδευση επαγγελματιών υπηρεσιών εστίασης και τουρισμού σε θέματα πρώτων βοηθειών


Στην Κάρυστο πραγματοποιήθηκε εχτές εκπαίδευση επαγγελματιών υπηρεσιών εστίασης και τουρισμού σε θέματα πρώτων βοηθειών.
Αφορμή για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος συνιστούν τα περιστατικά πνιγμών που
συμβαίνουν σε χώρους όπου σημειώνεται τουριστική κίνηση κατά τους θερινούς μήνες. Η κατάρτιση απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες της εστίασης και του ευρύτερου κλάδο των τουριστικών επαγγελμάτων. 
Πρόκειται για πρωτοβουλία που υλοποιείται με την υποστήριξη του επιμελητηρίου Εύβοιας και της Προέδρου, κας Παρασκευής Αγιοστρατίτη, και τη συνέργεια του Υπουργείου Υγείας, με υπεύθυνο τον Αν. Γενικό Γραμματέα κ. Σταμάτη Βαρδαρό, με το ΕΚΑΒ. Την εκπαιδευτική εποπτεία του προγράμματος που υλοποιείται και που πρόκειται να καλύψει αντίστοιχες ανάγκες και στον υπόλοιπο νομό Εύβοιας (Κύμη, Αλιβέρι, Αιδηψό και Χαλκίδα) έχει ο Υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Βοιωτίας - Εύβοιας, κ. Νίκος Κόκκος.
Η πρωτοβουλία αναμένεται να επιφέρει θετικά αποτελέσματα στον περιορισμό των θανατηφόρων ατυχημάτων που συμβαίνουν κατά την περίοδο των διακοπών, ενώ πρόθεση του Αν. Γενικού Γραμματέα είναι η επέκταση του εκπαιδευτικού προγράμματος σε όλη τη χώρα με τη συνεργασία του ΕΚΑΒ και των κατά τόπους συνδικαλιστικών οργανώσεων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων.