MY KTEO

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Ντόβολης:Οι δυο συνεχείς –πλήρεις θητείες επαρκούν για να αναπτύξουν οι εκπρόσωποι στους θεσμούς τις σκέψεις ,τις απόψεις, τις προτάσεις και την δράση τους


Έχω ισχυρή την πεποίθηση και την θεωρώ θέση αρχήςότι η θεσμική εκπροσώπηση σε όλα τα επίπεδα πρέπει να έχει διάρκεια έως  δυο συνεχείς ,πλήρεις θητείες .Είτε αυτό αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε Βουλευτές ,Περιφερειάρχες ,Περιφερειακούς και Δημοτικούς συμβούλους
,συνδικαλιστές .Μάλιστα θεωρώ αναγκαίο -και το προτείνω -οι δυο συνεχείς –πλήρεις θητείες να κατοχυρωθούν θεσμικά ,σε όλα τα επίπεδα.Η δέσμευση θα έχει να κάνει με την διάρκεια των θητειών παραδείγματος χάριν 2ετείς,3ετείς,4ετείς.
Σε κάθε άλλη περίπτωση δημιουργείται μια καθεστηκυία τάξη πραγμάτων η οποία οδηγεί σε στρεβλή συνείδηση με όλες τις παρενέργειες . Η πολιτική γίνεται «επάγγελμα» ενώ θα πρέπει να αφορά κατά βάση ανιδιοτελή ενασχόληση με τα κοινά. Με αυτόν τον τρόπο οι θεσμικοί εκπρόσωποι αποκτούν μονιμότητα ,ξεκόβοντας έτσι από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και τους φορείς τους.
Οι δυο συνεχείς –πλήρεις θητείες  επαρκούν για να αναπτύξουν οι εκπρόσωποι στους θεσμούς τις σκέψεις ,τις απόψεις, τις προτάσεις και την δράση τους .Άλλωστε με ποιόν άλλο τρόπο νέοι(όχι μόνο στην ηλικία) θα ενδιαφερθούν και θα συμμετέχουν ,όταν κρατούν τις θέσεις οι «αιώνιοι» συνδικαλιστές ,δημοτικοί σύμβουλοι,δήμαρχοι,βουλευτές/τριες ;Πόσες φορές έχει ακουστεί το ανήκουστο «Είμαι 40 χρόνια βουλευτής ή 30 χρόνια δήμαρχος ;»πάντα φυσικά με την δικαιολογία ότι ψηφίστηκαν από τον λαό και τους πολίτες.
Για να αλλάξει η κατάσταση και σε αυτόν τον τομέα είναι ανάγκη αυτό που θεωρούμε σωστό και θέμα αρχής να το κάνουμε πράξη. Γι αυτόν τον λόγο και επειδή έχω συμπληρώσει 2 συνεχείς ,πλήρεις θητείες στην τοπική αυτοδιοίκηση Α βαθμού ,αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές .Ουδείς αναντικατάστατος . Γνωρίζω ότι δεν θα κατανοήσουν όλοι αυτή μου την θέση και φυσικά αρκετοί δεν θα συμφωνήσουν με την επιλόγη μου.
Τέλος η συμμετοχή μου στα κοινά είναι δεδομένη για όσο διάστημα είμαι σε θέση να προσφέρω και έχω πολιτική άποψη και πρόταση να προβάλλω .Άλλωστε υπάρχουν πολλοί τρόποι πολιτικής έκφρασης στην κοινωνία και τους θεσμούς.

ΑΛΙΒΕΡΙ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019                                                                                                ΝΤΟΒΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
                                                                                                                                Ιατρός Πνευμονολόγος
                                                                                                                                Δημοτικός Σύμβουλος
                                                                                                                                Κύμης Αλιβεριου