MY KTEO

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Το who is who του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Πρατσόλη


Γεννήθηκα το 1953 στη Νέα Αρτάκη όπου και διαμένω μόνιμα, από πρόσφυγες Μικρασιάτες γονείς και είμαι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας.
Τελείωσα το 1ο εξατάξιο Γυμνάσιο Χαλκίδας και είμαι  πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε.

Κατά την διάρκεια των σπουδών μου, δραστηριοποιήθηκα πολιτικά και συνδικαλιστικά μέσα από τις γραμμές του αντιδικτατορικού και μεταπολιτευτικού φοιτητικού κινήματος .
Διετέλεσα μέλος των Διοικήσεων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων φοιτητικών Συλλόγων.
Παράλληλα ήμουν μέλος του Προοδευτικού Συλλόγου Νέων Νέας Αρτάκης και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των πρώτων ΚΥΖΙΚΕΙΩΝ  το 1977.
Από το 1981 έως το 1985 υπήρξα πρόεδρος του Τμήματος Εύβοιας της Πανελλήνιας Ένωσης πτυχιούχων Υπομηχανικών και Τεχνολόγων Μηχανικών .
Το 1983 εκλέχτηκα για πρώτη φορά κοινοτικός σύμβουλος Νέας Αρτάκης, ενώ την τετραετία 1987-1990 διετέλεσα αντιπρόεδρος Κοινότητας Νέας Αρτάκης.
Το 1991 εκλέχτηκα πρόεδρος του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου πλέον Νέας Αρτάκης και το 2007 Δήμαρχος που έμελλε να είμαι και ο τελευταίος Δήμαρχος πριν την δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου Χαλκιδέων.
Το 2014 εκλέχτηκα Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χακλιδέων, όπου και παραμένω μέχρι σήμερα.
Παράλληλα εκλέχτηκα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας.
Στις Βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη 2015 εκλέχτηκα Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Εύβοιας όταν αποδέχτηκα την τιμητική για μένα πρόταση του κόμματος που υπηρετώ από την ίδρυσή του, να είμαι υποψήφιος Βουλευτής.
Στον επαγγελματικό μου χώρο εργάστηκα επί 39 έτη. Στο  Lindner ως υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου και από το 1980 στην ΒΙΔΟΜΕΤ ΑΒΕΕ αρχικά ως Διευθυντής παραγωγής και το 1988 έως και το 2015 που συνταξιοδοτήθηκα ως Διευθυντής Εργοστασίου συμβάλλοντας αποφασιστικά στην εξυγίανση της και στην αναπτυξιακή της πορεία.
Είμαι παντρεμένος με την συνταξιούχο εκπαιδευτικό Ντίνα Παλαιογιάννη και έχω μία κόρη την Ελπίδα, κάτοχο πτυχίου και μεταπτυχιακού στις Οικονομικές Επιστήμες.