MY KTEO

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στη Χαλκίδα η παρουσίαση του «Eurovelo – Βιώσιμη Ανάπτυξη και Τουρισμός»


Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας – Χαλκίδα
Σας προσκαλούμε στην πρώτη παρουσίαση του Eurovelo που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Εθνικό Συντονιστή του Eurovelo στην Ελλάδα με θέμα: «Eurovelo –
Βιώσιμη Ανάπτυξη και Τουρισμός» την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, ώρα 13:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στην Χαλκίδα.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πρώτη από τις περιφέρειες που διασχίζει η Ευρωπαϊκή ποδηλατική διαδρομή Eurovelo 11, ξεκίνησε τις εργασίες για την υποδοχή του Eurovelo στην Ελλάδα. Το Eurovelo είναι ένα ποδηλατικό δίκτυο διασύνδεσης ευρωπαϊκών χωρών, βασικός άξονας τόνωσης του ποδηλατικού τουρισμού σε κάθε χώρα την οποία διασχίζει, το οποίο όταν θα ολοκληρωθεί, υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 70.000 χλμ.

Η διαδρομή EV11 (6.000χλμ.), που διατρέχει την Στερεά Ελλάδα σε μήκος τουλάχιστον 270 χιλιομέτρων, ξεκινά από το Βόρειο Ακρωτήριο της Νορβηγίας και καταλήγει μέσω Θεσσαλονίκης στην Αθήνα, διερχόμενη σε ελληνικό έδαφος, τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Αττικής.

Μέσα από τη συνεργασία της με τον Εθνικό Συντονιστή για το Eurovelo στην Ελλάδα, “Πόλεις για Ποδήλατο”, και μετά από συγκεκριμένα βήματα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στοχεύει στην ολοκλήρωση και πιστοποίηση του έργου σύμφωνα με τις προδιαγραφές της European Cyclists Federation, που αποτελεί τον φορέα υλοποίησης του Eurovelo σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

Κωνσταντίνος Ρουσσόπουλος, Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Θέμα ομιλίας: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει το Eurovelo και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη»

Σπύρος Παπαγεωργίου, Εθνικός Συντονιστής του Eurovelo στην Ελλάδα.
Θέμα ομιλίας: «Το Eurovelo ως τροχός ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα»

Έφη Τριανταφυλλίδου, Project Manager,  Eurovelo inspector.
Θέμα ομιλίας: «Η διαδρομή Eurovelo 11 στη Στερεά Ελλάδα. Μορφολογία και σύνδεση με σημεία πολιτιστικού και άλλου ενδιαφέροντος»

Γεώργιος Δρακόπουλος, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tourism Generis, εταιρεία που υποστηρίζει επιχειρηματικές αποφάσεις για τον τουρισμό.
Θέμα ομιλίας: «Ο ποδηλατικός τουρισμός στο πλαίσιο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης»

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:  Παντελής Τραπεζούντιος