MY KTEO

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Δήλωση του Γιάννη Τζαβάρα υποψήφιου βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ, από το εργοστάσιο της Aluminco


Υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ περιδιαβαίνουν στην Εύβοια και μιλάνε για την ανάπτυξη που ήρθε ο ένας, ή που θα έρθει ο άλλος. Όμως ο οι εργαζόμενοι, οι  μικροί επαγγελματίες, οι φτωχοί αγρότες, οι ρετσινάδες, οι άνεργοι, και στην Εύβοια γνωρίζουν καλά τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ πασχίζουν να εξυπηρετήσουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τους στόχους που βάζει η Κομισιόν και ο ΣΕΒ. Για να γίνει αυτό παίρνουν όρκους πίστης στο χαμήλωμα των μισθών, των συντάξεων, των παροχών και δεσμεύονται για φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, την πρωτοτυπία του ΣΥΡΙΖΑ για εθελοντική καταβολή φόρων από τους εφοπλιστές και άλλα. Αφήνουν των πρώτη κατοικία έρμαιο στους πλειστηριασμούς, ιδιωτικοποιούν δημόσια περιουσία, νερό, ενέργεια, δομές που μπορούν να φέρουν τεράστια κέρδη στο κεφάλαιο και αφήνουν τις λαϊκές οικογένειες στο σκοτάδι, να αγκομαχούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες.

Τα τέσσερα μνημονιακά (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Μέρα25) και τα δύο φασιστικά κόμματα που κυρίως διεκδικούν την είσοδο στη Βουλή έχουν ευθύνη για αυτή την κατάσταση και η δέσμευσή τους είναι ότι αυτή η «ανάπτυξη» πρέπει να συνεχιστεί. Όλο το προηγούμενο διάστημα τροφοδοτούσαν τους ομίλους για να μας πουν ότι έτσι θα ανοίξουν θέσεις εργασίας, ότι θα βελτιωθεί έτσι η ζωή μας. Κάτω από αυτή την κοροϊδία φορτώνουν όλο και περισσότερα βάρη στις πλάτες μας. Να μην ξεγελαστεί κανείς, να μην τους δώσει κανείς τον αέρα στις 8 του Ιούλη να συνεχίσουν ακάθεκτοι στον ίδιο δρόμο.

Είναι καθαρό ότι στις 7 του Ιούλη δεν κρίνεται το ποιος θα είναι ο δρόμος ανάπτυξης. Είτε με την μία είτε με την άλλη Κυβέρνηση οι στρατηγικοί τους στόχοι θα είναι οι ίδιοι.  Άλλωστε το Γιουρογκρουπ που προγραμματίζουν για τις 8 Ιούλη αυτό έρχεται να κατοχυρώσει.

Κρίνεται όμως το πόσο δυνατή θα είναι η λαϊκή αντιπολίτευση, το ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή για να αποκρούσουμε την αντιλαϊκή επίθεση. Για να δυναμώσουμε την πάλη μας για τα δικαιώματά μας στη δουλειά και στη ζωή. Για να δυναμώσουν οι αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Γι’ αυτό στις εκλογές της Κυριακής υπάρχει επιλογή που να αντιστοιχίζεται στα λαϊκά συμφέροντα, για να κόψουμε το βήχα και τη φόρα στα αντιλαϊκά σχέδια. Με ισχυρό ΚΚΕ και εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στην Εύβοια!