MY KTEO

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Σύσταση Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Χαλκίδας (ΟΠΙ-ΧΑ

Η Συντονιστική Επιτροπή της Πρωτοβουλίας για την σύσταση Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Χαλκίδας (ΟΠΙ-ΧΑ) έχει την ιδιαίτερη χαρά να καλέσει όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο σεμινάριο κατάρτισης της Ομάδας που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στην πόλη μας.
Η σύσταση της ΟΠΙ-ΧΑ θα λάβει χώρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, καθώς από αυτό θα προκύψει η πρώτη ομάδα καταρτισμένων μελών της. Αντικείμενο της Ομάδας θα είναι ο σχεδιασμός και η εκτέλεση επιλεγμένων ερευνητικών προγραμμάτων προφορικής ιστορίας πάνω στο πεδίο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, που θα αναδεικνύουν άγνωστες για το ευρύ κοινό πτυχές της τοπικής ιστορίας.
Κάθε συνάδελφος που επιθυμεί να γίνει μέλος της ΟΠΙ-ΧΑ οφείλει να παρακολουθήσει το ιδρυτικό σεμινάριο, ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη επιστημονική κατάρτιση που θα του επιτρέψει να συμμετάσχει ενεργά στις ερευνητικές δραστηριότητες της Ομάδας. Ευπρόσδεκτοι είναι πτυχιούχοι ιστορικοί, φιλόλογοι, αρχειονόμοι, απόφοιτοι τμημάτων ανθρωπιστικών επιστημών καθώς και φοιτητές όλων των βαθμίδων, αντίστοιχων συναφών τμημάτων.
Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να αποστείλουν τα στοιχεία τους (Όνομα, Επώνυμο, ιδιότητα, στοιχεία επικοινωνίας) στη διεύθυνση opi_chalkidas@aol.com και στο facebook στην ομάδα: Πρωτοβουλία για τη σύσταση Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Χαλκίδας.
Η Συντονιστική Επιτροπή:
Πολυδώρου Αντώνης, Ιστορικός
Καράβας Παναγιώτης, Ιστορικός