MY KTEO

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Μίλτος Χατζηγιαννάκης: Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους στη Χαλκιδική


Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους στη Χαλκιδική από την τραγική κακοκαιρία που άλλη μια φορά έπληξε τη χώρα μας.
Είναι πλέον προφανές ότι η κλιματική αλλαγη δεν έχει απλά χτυπήσει την πόρτα μας αλλά έχει
εισέλθει για τα καλά μέσα, με αποτέλεσμα οι φυσικές καταστροφές με απώλειες ανθρωπίνων ζωών να είναι δυστυχως συχνές.
Δεν έχει κανένα νόημα να ψάχνουμε αποδιοπομπαίους τράγους και ευθύνες, όπως αλόγιστα έγινε στο προηγούμενο χρονικό διάστημα από άλλα κόμματα και τα μέσα μαζικης ενημερωσης στις καταστροφές που έπληξαν τη χώρα μας.

Οφείλουμε να σκύψουμε το κεφάλι πάνω από τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και φαίνεται να αλλάζουν το περιβάλλον στο οποίο διαβιούμε, να εκπαιδευτούμε ως πολίτες και κοινωνίες και να δημιουργήσουμε τους απαραίτητους μηχανισμούς για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών.

Πρέπει ακόμα να ηγηθούμε ως χώρα σε πρωτοβουλίες που θα ληφθούν σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, γιατί το πρόβλημα δεν περιορίζεται στα όρια της Εύβοιας ή της Ελλάδας αλλά σε όλη την υφήλιο.

Δεν είναι ωρες για αφορισμούς και κατηγορίες. Είναι ώρα για σύνεση και αποφάσεις που θα μας βρουν καλύτερα προετοιμασμένους στο μέλλον, ώστε να μην χαθούν ξανά ανθρώπινες ζωές.