MY KTEO

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Έρχονται αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις

Η συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα και η ανάγκη οι Ενοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται διαρκώς σε υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αδράνεια στη νέα ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.


Το νέο δίδυμο του «Πενταγώνου» όχι απλώς δεν έχει σκέψη για… λούφα, αλλά σχεδιάζει να προχωρήσει άμεσα σε μια σειρά από παρεμβάσεις – «γρήγορες νίκες», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά – προκειμένου να ενισχυθεί η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι βασικοί άξονες στους οποίους θα επικεντρωθούν το υπουργείο και οι επιτελείς του είναι μεταξύ άλλων η ανακοπή της μείωσης του στρατιωτικού προσωπικού με την πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών οπλιτών (ΟΒΑ ή ΕΠΟΠ), η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας – ώστε να επιταχυνθούν σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα – και η βελτίωση της νομοθεσίας για τις μεταθέσεις στρατιωτικού προσωπικού.

Το γεγονός άλλωστε ότι ο Πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στο «Πεντάγωνο» έμεινε δυόμισι ώρες και «ξετίναξε» στις ερωτήσεις τους αρχηγούς των επιτελείων είναι ενδεικτικό του ιδιαίτερου βάρους που δίνει η κυβέρνηση στην άμυνα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», το υπουργείο Αμυνας επιδιώκει αυτό το πλάνο αλλαγών να προχωρήσει ταχύτατα και με προσήλωση. Κι αυτό διότι, τονίζεται, τα προβλήματα καθημερινότητας ενός τέτοιου υπουργείου αιχμής, όπως το Εθνικής Αμυνας, είναι πολλά και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μείνουν σημαντικά ζητήματα στο περιθώριο, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη θωράκιση της χώρας.

-Πόσοι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) και Επαγγελματίες Οπλίτες θα προσληφθούν (ΕΠΟΠ)
-Πώς θα ενισχυθεί η αμυντική βιομηχανία
-Πώς θα αναδιοργανωθεί ο Ελληνικός Στρατός


Πηγή: in.gr