MY KTEO

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Ξαριστή Μίστρου Διρφύων

Mε την ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος το «Πάσχα του καλοκαιριού» της Θεομητορικής Εορτής της Σεβασμίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο φερώνυμο ιερό παρεκλήσι της Παναγίας Ξαριστής στον Μίστρο Διρφύων όπου συνέρευσαν πλήθος πιστών απο την ευρύτερη
περιοχή των Διρφύων και την Χαλκίδα ώστε να συμμετέχουν να τιμήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο και να λάβουν την χάρη δια της Θείας Ευχαριστίας.




Ανήμερα της μεγάλης θεομητορικής εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική θεία Λειτουργία στο φερώνυμο ιερό παρεκλήσι το οποίο ευρίσκεται σε μία μαγευτική τοποθεσία της δημιουργίας του θεού και των τρεχούμενων νερών ποτίζοντας την δίψα του κάθε πιστού.
Την Θεία Ευχαριστία ετέλεσε ο Πρεσβύτερος Βασίλειος Μπισπιρούλας Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πούρνου Διρφύων με την συμμετοχή των ιεροψαλτών στην συνέχεια μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας στην οποία κοινώνησε πλήθος πιστών ακολούθησε η λιτανεία του Ιερού Επιταφίου της Παναγίας πέριξ του ιερού ναού με την Αρτοκλασία και την Απόλυση.
Τέλος διανεμήθει ευλογημένο φαγητό και πολλά εδέσματα στο προαύλειο του ιερού ναού με την ευγενική χορηγία του κ. Παναγιώτου Σταματούκου και Γεωργίου Τσώκου κατοίκων από τον Μίστρο.
Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης Ηρακλής Κοκκάλας.