Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Ταλιατέλες με ψαρονέφρι σε σάλτσα κρέατος με λαχανικά

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Η συνταγή της ημέρας: Ταλιατέλες με ψαρονέφρι σε σάλτσα κρέατος με λαχανικά

Υλικά Συνταγής:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 τεμάχιο ψαρονέφρι (300 γρ.)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο τρυφερό ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοτριμμένο
1 σκ. σκόρδο
250 γραμ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φλ. λίγο φρέσκο θυμάρι
1 φλ. νερό ζεστό
3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
μπόλικο πιπέρι
500 γραμ. ταλιατέλες
ψιλοτριμμένο κεφαλοτύρι
πεκορίνο ή παρμεζάνα

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε το ψαρονέφρι με ζυμαρικά, καθαρίζοντας και  κόβοντας το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες και μετά σε λωρίδες.

Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 3΄-4΄. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρουμε για 2-3′. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να πίνουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το τριμμένο καρότο και το σκόρδο και  σοτάρουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε το ζεστό νερό ή λευκό ξηρό κρασί.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα. Αραιώνουμε το γιαούρτι σε μπολ με λίγη από την σάλτσα. Περιχύνουμε τα υλικά στο τηγάνι.

Έχουμε βράσει τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 6′. Έτσι όπως στάζουν, τις ρίχνουμε µε τσιμπίδα στη σάλτσα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.

www.argiro.gr