MY KTEO

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας: Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε προκειμένου οι ελληνικές φυλακές να μην μετατραπούν σαν εκείνες του «ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ»


Είναι γεγονός ότι όσοι, σε νεαρή ηλικία ή στην ενήλικη ζωή μας, παρακολουθήσαμε την εξαιρετική ταινία «ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ» για τις συνθήκες στις τουρκικές φυλακές στιγματιστήκαμε από αυτήν. Γιατί διαπιστώσαμε ότι κλείνοντας πίσω η πόρτα της φυλακής δεν
χάνεται μόνο η ελευθερία αλλά, πολλές φορές και κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ευρύτερος χώρος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς,  δώσαμε μάχες ώστε το δικαιικό μας σύστημα να το διαπνέει ο σωφρονισμός και όχι η τιμωρία και η εξόντωση του ανθρώπου.  Η κατάργηση, έστω και προσωρινά, έκτισης ποινής με κοινωφελή εργασία  και η αντικατάσταση της με χρηματική ποινή είναι μια βαθιά ταξική επιλογή γιατί εδράζεται στο δόγμα: « άμα έχεις λεφτά την γλίτωσες αν όχι την έβαψες». Και μαζί με άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης η ΝΔ δείχνει ξεκάθαρα ποιες τάξεις θέλει να  αντιπροσωπεύει.
Δεν θα δεχτούμε να γυρίσουμε πίσω, ούτε θα δεχτούμε παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων και νέες φυλακές τύπου Γ.  Στόχος μας είναι πάντα ο σωφρονισμός μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες στη φυλακή και ένα ολοκληρωμένο σύστημα εναλλακτικών τρόπων έκτισης της ποινής καθώς  και η επανένταξη των φυλακισμένων, στην κοινωνία.
Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε προκειμένου οι ελληνικές φυλακές να μην μετατραπούν σαν εκείνες του «ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ».
Χαλκίδα 9 Αυγούστου 2019.
Από το Γραφείο Τύπου