MY KTEO

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Πανηγυρικός Εσπερινός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γυμνό


 Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε η Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον  Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας όπου και την παραμονή της εορτής 14ης Αυγούστου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ'
αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Πανοσ Αρχιμ Ιωάννου Καραμούζη Ιεροκήρυκος και Υπευθύνου Τομέα Νεότητος  της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο μέσα από τα ιερά κείμενα των στίχων των προφητειών της εορτής με πολλά πνευματικά μηνύματα που απορέουν για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.






Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως Θεοτόκου στους δρόμους του χωριού την οποίαν πλαισίωσαν το Χορευτικό Τμήμα του Πνευματικού Κέντρου Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου τα Αγγελάκια του Συλόγου Ομάδας Νέων Γυμνού και του Καλλιτεχνικού Ωδείου Ρωμανός ο Μελωδός η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Γυμνού και η Φιλαρμονική από το Αλιβέρι καθώς και πλήθους κόσμου που συμμετείχαν της λαμπράς πανηγύρεως την οποία επιμελήθηκε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσ Αρχιμ Ρωμανός Μπασινάς με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και των εθελοντών κυριών της ενορίας.
Στον πανηγυρικό εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος η τέως Δήμαρχος κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Παρασκευάς ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Γυμνό κ. Γεώργιος Χαϊνάς.
Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.