MY KTEO

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

ΚΚΕ Εύβοιας: Για την παρουσία των Μητσοτάκη - Γεννηματά στην πυρόπληκτη περιοχή

Σε σχόλιό της η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ για την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά στην πυρόπληκτη περιοχή της Εύβοιας, αναφέρει:

«Η παρουσία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη και της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων στην Εύβοια, δεν μπορεί να παραγράψει τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τα αποτελέσματα της πολιτικής που διαχρονικά υλοποιείται από όλες τις κυβερνήσεις, αφήνοντας ανυπεράσπιστους τους κατοίκους, τις περιουσίες τους και τα δάση στις φυσικές καταστροφές.
Η παρουσία του πρωθυπουργού δεν μπορεί να ωραιοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που οι συνέπειές της έρχονται στην επιφάνεια με τραγικό τρόπο και στον τομέα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. Είναι προκλητικό να ανακοινώνει το αυτονόητο νομικό καθήκον των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως είναι η άμεση αποτύπωση των ζημιών και η αποκατάσταση τω πληγέντων.
Την ίδια ώρα δεν είπε κουβέντα για αποζημίωση στο 100% των ζημιών, ούτε βέβαια για την ανάγκη να αυξηθούν δραστικά τα σχετικά κονδύλια και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να μπορέσει η δασική υπηρεσία να κάνει πρόληψη και ολοκληρωμένη διαχείριση και η πυροσβεστική ολοκληρωμένη καταστολή των πυρκαγιών.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κάτοικοι της Εύβοιας έχουν χορτάσει από μεγάλα λόγια και επικοινωνιακά παιχνίδια μετά από κάθε καταστροφή.
Απαιτούμε άμεσα ουσιαστικά μέτρα προστασίας των δασών και πρόληψης των πυρκαγιών, κατάλληλη και επαρκή στελέχωση των Δασαρχείων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εξασφάλιση σύγχρονων και κατάλληλων μέσων.
Για τους να εξασφαλιστεί πλήρης αποζημίωση στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για την καταστροφή που υπέστησαν στις κτηνοτροφικές μονάδες, σε γεωργικές εκτάσεις (ελαιώνες, αμπέλια, ρετσίνια κ.ά.), σε ζωικό κεφάλαιο, κατοικίες και άλλες υλικοτεχνικές υποδομές.
Να κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες οι εκτάσεις που κάηκαν.
Το ΚΚΕ με τις δυνάμεις του θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων».