MY KTEO

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Σε ύφεση βρίσκεται, μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες, η πυρκαγιά έξω από την Καστανιώτισσα Ιστιαίας


Σε ύφεση βρίσκεται, μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες, η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα, έξω από την Καστανιώτισσα Ιστιαίας.
Η φωτιά ξεκίνησε από τρία διαφορετικά σημεία μεταξύ Καστανιώτισσας και Γαλατσάδων και τέθηκε
υπό έλεγχο λίγο μετά τις 8.00 μμ ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των εναέριων μέσων και επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής.
Η δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο της πυρκαγιάς και ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας Φάνη Σπανό, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τις πυροσβεστικές αρχές σε Εύβοια και Φθιώτιδα, τις δασικές υπηρεσίες και τους εργαζόμενους στο δήμο.
Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 10 εναέρια πυροσβεστικά μέσα και η προσπάθειά τους ήταν καίρια προκειμένου τα μέτωπα να μην απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.
Οι χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα κίνδυνος αναζωπύρωσης. Η δήμαρχος ευχαριστεί για την άμεση ανταπόκριση τον κρατικό μηχανισμό, την περιφέρεια, τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, τους εθελοντές που από την πρώτη στιγμή αγωνίστηκαν για να αποτρέψουν μια μεγάλη οικολογική καταστροφή στη Β. Εύβοια.