MY KTEO

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Η ΝΕ Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Για τις Τροπολογίες Βρούτση


Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Μετά από 30 ώρες επίπονης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ο υπουργός Εργασίας της Ν.Δ. κ. Βρούτσης, φέρνει πραξικοπηματικά
δύο τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, εκτός διαδικασίας και πέντε λεπτά πριν κλείσει η συζήτηση στη Βουλή, οι οποίες. ουσιαστικά καταργούν τον πυρήνα της φιλεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Καταργεί  κορυφαίας σημασίας ρυθμίσεις για τα εργασιακά.
 Με τις τροπολογίες καταργεί το αιτιολογημένο των απολύσεων, τις ευνοϊκές προθεσμίες υπέρ των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους με την παρέμβαση του ΣΕΠΕ και την  προστασία των εργαζομένων από την ασυδοσία των εργολαβων. Είναι τροπολογίες οι οποίες εξυπηρετούν ξεκάθαρα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και προετοιμάζει το έδαφος της επαναφοράς των εργολάβων στο δημόσιο. Επί της ουσίας πρόκειται για διατάξεις μνημονιακές οι οποίες έρχονται μετά την ολοκλήρωση των μνημονίων. Συνεχίζουν αυτά που άφησαν στην μέση το ’15, . Εκτελώντας προφανώς συμβόλαιο με το ΣΕΒ.
 Στην κυβέρνηση της Ν.Δ., θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός δεν παίρνει χαμπάρι αυτές τις μεθοδεύσεις. Πλανώνται πλάνη οικτράν. Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι,  αντιλαμβάνονται και θα αντισταθούν σε αυτή τη μεθόδευση.