MY KTEO

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Η Εορτή του Προφήτου Ζαχαρίου στο Βασιλικό Χαλκίδος

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του ενδόξου Προφήτου Ζαχαρίου πατρός του Τιμίου Προδρόμου με επίκεντρο της εορτής στο φερώνυμο παρεκλήσι στο Βασιλικό Χαλκίδος όπου την παραμονή της εορτής 4 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με προεξάρχων
τον Πανοσ Αρχιμ Νεκτάριο Ευγενικό Ιεροκήρυκα Ι.Μ Χαλκίδος καθώς επίσης συμμετείχαν ο Πανοσ  Αρχιμ Χριστόδουλος Μάνιας Προϊστάμενος Ι.Ν Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος και ο Πρωτοπρ Σταμάτιος Μπασδέκης Προϊστάμενος Ι.Ν Κοιμήσεως Βασιλικού και με την συμμετοχή πολλών πιστών.




Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του δικαίου Ζαχαρία, ως προφήτου και εργάτου του ερχομού του Θεανθρώπου.
Την δε κυριώνυμο ημέρα 5 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποία και ετέλεσε ο π. Σταμάτιος με την συμμετοχή των ιεροψαλτών και πολλών πιστων από την ευρύτερη περιοχή των Ληλαντίων που τίμησαν την λαμπρή εορτή μεταξύ εκ των οποίων παρέστη ο Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως και τέως Βουλευτής κ. Άγγελος Πνευματικός. Προ της απολύσεως ο π. Σταμάτιος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς τους δωρητές που πρόσφεραν το ευλογημένο φαγητό και σε όσους συνέβαλαν για την εορτή ο Άγιος να πρεσβεύει προς τον θεό.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.