MY KTEO

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Εκπαιδευτική Ρομποτική με πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Τα προγράμματα εκπαιδευτικής ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τα υλοποιεί εδώ και τρία χρόνια η Ακαδημία Ρομποτικής με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Θεσσαλονίκη όπου τα έχουν παρακολουθήσει πάνω από 3.000 μαθητές.Παρακολουθώντας αυτά τα προγράμματα τα παιδιά μαθαίνουν να σκέφτονται με πιο δομημένο τρόπο. Προσπαθώντας να λύσουν τα προβλήματα που τους ανατίθενται, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, συνεργάζονται μεταξύ τους, σπάνε το πρόβλημα στα συστατικά του στοιχεία, πειραματίζονται, βρίσκουν τη λύση και βλέπουν πρακτικά το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους.

Επίσης, μαθαίνουν με βιωματικό τρόπο σημαντικά στοιχεία άλλων επιστημών. Σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι να μάθει ένα παιδί έννοιες όπως δύναμη, ροπή, τριβή, μοίρες, μέσω γενικών πληροφοριών ή από την παρουσίασή τους στον πίνακα και πόσο εύκολο είναι να μάθει τα ίδια πράγματα στην πράξη, μέσα από τις κινήσεις των robots που κατασκευάζει και προγραμματίζει.

Τα προγράμματα εκπαιδευτικής ρομποτικής της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι τα μόνα προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί από διεπιστημονική ομάδα ενός Πανεπιστημίου και είναι τα μόνα που έχουν συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς στόχους των θετικών επιστημών. Επίσης είναι τα μόνα που παρέχουν έως και 8 έτη σπουδών, γίνονται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του ΠΑ.ΜΑΚ και οδηγούν σε βεβαίωση σπουδών του Πανεπιστημίου μετά την ολοκλήρωση του κάθε κύκλου σπουδών.

Τα προγράμματα εκπαιδευτικής ρομποτικής της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας υλοποιούνται κατά αποκλειστικότητα στην περιοχή κεντρικής Εύβοιας, στα εκπαιδευτήρια ΚΕΝΤΡΟ ΓΝΩΣΗΣ Βασιλικού και Αμαρύνθου. Τηλέφωνα επικοινωνίας, για το Βασιλικό 22210 55561 και την Αμάρυνθο 22290 36422.

Έναρξη μαθημάτων 1η Οκτωβρίου.