MY KTEO

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Παρέμβαση για την υγεία στην Εύβοια κάνει ο πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλο

Παρέμβαση για την υγεία στην Εύβοια κάνει  ο πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος με μήνυμα του που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb. Συγκεκριμένα επισημαίνει:

«Νοσοκομεία της Ευβοίας
Παρακολουθώ με ειλικρινές ενδιαφέρον και αγωνία τις παρεμβάσεις βουλευτών και μη για τα Νοσοκομεία της Ευβοίας.
Η κυβέρνηση Σύριζα άφησε πίσω ένα παλιό, άθλια στελεχωμένο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Άφησε ένα ολοκαίνουργιο (έργο κυβέρνησης Καραμανλή) παραδομένο από 3 ετίας εκτός λειτουργίας.. (η ευθύνη του Πρ. Δημάρχου τεράστια αλλά της Κυβέρνησης Σύριζα ακόμα μεγαλύτερη..)
Και 2 μικρά Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου με μικρά βήματα προόδου. Τα ΚΥ δεν αντέχουν σε συζήτηση και τα ΤΟΜΥ είναι ένα αποτυχημένο πείραμα.
Τι πρέπει να κάνει ο Υπουργός Υγείας κ Βασίλης Κικίλιας;
1. Να προκηρύξει άμεσα άνω των 100 θέσεων ιατρών νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού ώστε εντός του 2020 που τα συνοδά έργα θα έχουν παραδοθεί να οργανωθεί η μεταφορά στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Απλό και σαφές.
(η μεταφορά με το υπάρχον προσωπικό και η στήριξη των τραγικών ελλείψεων με γενικούς γιατρούς είναι εγκληματική. Οι απαιτήσεις των πολιτών της Ευβοίας είναι μεγάλες και επιτακτικές)
2. Να επιστρέψουν όλοι οι γενικοί ιατροί στα ΚΥ ώστε να κάνουν αυτό που εκπαιδεύτηκαν και είναι απαραίτητοι και πολύτιμοι δηλαδή την πρωτοβάθμια περίθαλψη
3. Να μετατραπεί το ΚΥ Ιστιαίας σε μικρο Νοσοκομείο όπως στην Κάρυστο και Κύμη. Κτιριακά έχει τους χώρους για 13 κλίνες και ολοκληρωμένο χειρουργείο και μια δίκλινη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
Οι μεν της αντιπολίτευσης να κάνουν τις ερωτήσεις και παρεμβάσεις αλλά να κάνουν και την αυτοκριτική για την ανικανότητα της προηγουμένης κυβέρνηση
Οι της κυβέρνησης να κάνουν την δουλειά τους με αποτελεσματικότητα, χωρίς πολλά λόγια περιττά αλλά έργα χειροπιαστά.
Όσοι αγαπούν πολύ την επικοινωνία να θυμούνται ότι είναι σαν την χρυσόσκονη..την παίρνει ο αέρας εύκολα.»