MY KTEO

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Εύβοιας: Έχετε καμία απόδειξη για κάποιον συνδικαλιστή του σωματείου Ευβοίας ότι δεν ήθελε να κλειστεί η επιχειρησιακή σύμβαση;


Μετά την ανακοίνωση του ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι σας να απαντήσουμε στις ανακρίβειες και στις ψευδές κατηγορίες.  Κύριοι του ΕΑΜ  αναφερόμενοι στους συναδέλφους της ΔΑΚΕ ΛΑΡΥΜΝΑΣ κατηγορείτε ταυτόχρονα και τους συνδικαλιστές και των υπολοίπων
σωματείων ανάμεσα σε αυτά και το δικό μας. Εμείς θα σας απαντήσουμε μόνο για εμάς.
Σαν σωματείο ΜΕΕ από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα της επιχειρησιακής σύμβασης και ακούγοντας την διοίκηση ότι είναι στις προθέσεις της να κλείσει  σύμβαση, άμεσα στείλαμε πρόσκληση καλώντας την επιτροπή για συζήτηση. Ο πρόεδρος Ρένεσης μας απάντησε ότι πρώτα θα κλείσουν με την Λάρυμνα και μετά θα έρθουν στο ΜΕΕ. Ταυτόχρονα είχαν γίνει πολλά Δ.Σ. από το σωματείο μας και είχαμε πάρει αποφάσεις πως θα κινηθούμε και σε ποιες κατευθύνσεις θα διαπραγματευτούμε.
Αυτό σήμαινε για εμάς ότι περιμέναμε την επιτροπή μιας και ήταν και είναι απαραίτητο να υπογραφεί μια καλή σύμβαση. Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ αφού ούτε καν μπήκε στον κόπο η διοίκηση να έρθει να μας ακούσει (ίσως είχαμε και κάτι διαφορετικό να παρουσιάσουμε). Όλο λοιπόν το παιχνίδι παιζόταν στο «γήπεδο» σας συνάδελφοι του ΕΑΜ.

 Επίσης στο τελευταίο συντονιστικό το σωματείο της Λάρυμνας μας ανακοίνωσε ότι θα πορευτεί μόνο του λόγω ότι έχει ιδιαιτερότητες σαν χώρος. Εμείς το σεβαστήκαμε και περιμέναμε την επιτροπή στο δικό μας χώρο. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
 Τώρα λοιπόν έρχεστε και κατηγορείτε εμάς για την σύμβαση που δεν καταφέρατε να κλείσετε, αφήνοντας στους συναδέλφους λάθος εντύπωση.

 Και ρωτάμε γιατί;

 Έχετε καμία απόδειξη για κάποιον συνδικαλιστή του σωματείου Ευβοίας ότι δεν ήθελε να κλειστεί η επιχειρησιακή σύμβαση;

 Αν ναι σας προκαλούμε να το πείτε επίσημα και με στοιχεία.
 Υιοθετείτε  λοιπόν πρακτικές που κατηγορείτε και μάλιστα στην αρχή της ανακοίνωσης σας μιας και τώρα εσείς βαράτε το σαμάρι ενώ σας έφταιξε ο γάιδαρος.

 Οφείλετε λοιπόν μια δημόσια συγνώμη προς το σωματείο του ΜΕΕ και τους εργαζόμενους του. 

 Όσο για το περιβόητο πείραμα της Γουατεμάλας δεν ρωτηθήκαμε ποτέ ούτε μας έγινε καμία επίσημη παρουσίαση.  Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και δυστυχώς βγήκαμε αληθινοί όπως γράφαμε για αυτό το θέμα σε προηγούμενες ανακοινώσεις.
 Η θέση μας ήταν και είναι μία: Η ΛΑΡΚΟ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
 Άλλωστε η τροφοδοσία του εργοστασίου γίνεται με  70% από ΜΕΕ.
 Συνάδελφοι αυτήν την στιγμή η εταιρία πρέπει να μείνει ανοιχτή και αυτό θα γίνει μόνο μέσα από την αύξηση παραγωγής. Απαίτηση μας από την κυβέρνηση είναι άμεση απομάκρυνση της σημερινής διοίκησης και υλοποίηση ενός σχεδίου  βιωσιμότητας χωρίς καμία απώλεια εργασίας κάτω από δημόσιο έλεγχο.