MY KTEO

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Συνεδρίαση εφ όλης της ύλης στην Δροσιά



Συνεδρίασε χθες το απόγευμα, λίγα λεπτά μετά τις 8, η Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς, με μοναδικό θέμα την ενημέρωση των μελών για την λειτουργία των Κοινοτήτων σε θέματα που άπτονται του σκοπού. Τρία τα θέματα εκτός ημερησίας διάταξης με κύριο την αντικατάσταση του αγωγού
ύδρευσης, όπου το σημείο που έχει οριστεί και θα πραγματοποιηθούν εργασίες είναι από το ξωκλήσι της Αγίας Άννας έως και το Λύκειο της Δροσιάς.


Πολλά και ενδιαφέροντα βέβαια και όσα ειπώθηκαν, πάντα εκτός ημερησίας, παρουσία και του Αντιδημάρχου Κώστα Καρβούνη. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νίκος Αφένδρας αναφέρθηκε στον κόμβο που πρέπει να κατασκευαστεί μπροστά από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής καθώς  «με την δημιουργία του κόμβου αυτού, όπου στο σημείο συναντώνται 5 δρόμοι, θα λυθούν πολλά και σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή. 

Για το θέμα αυτό είχα κάνει προσωπικά αναφορά στον τότε Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και συγκεκριμένα για την παράνομη αναστροφή που σημειώνεται στη νησίδα, στο σημείο που βρίσκεται το κατάστημα Κυλερτζής. Και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας κυκλικός κόμβος προς αποφυγήν ατυχημάτων». Ο Αντιδήμαρχος τόνισε ότι έχει επισκεφθεί ήδη για το θέμα αυτό τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη και συμφώνησαν πως το θέμα αυτό πρέπει να το τρέξουν. Αξιοσημείωτη και η αναφορά στις καταστροφικές ζημιές του φαινομένου Ζορμπά, που έπληξε τις περιοχές Πανόραμα και Κρόνιζα. Για τις ζημιές που προκλήθηκαν, είπε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Καρβούνης, πιστώθηκε το ποσό των 270.000 ευρώ, ένα ποσό που τα δικαιούται η Δροσιά και ποτέ δεν τα πήρε! Την Τετάρτη, επισκέφθηκε την Περιφέρεια και δεσμεύθηκε να μεταβεί στις δύο πληγείσες περιοχές κλιμάκιο για την καταγραφή των ζημιών. 

Στο σημείο αυτό και ο δημοτικός σύμβουλος Δήμος Κόρδης, ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση της Κοινότητας,  τόνισε την αναγκαιότητα να προχωρήσει άμεσα το θέμα καθώς «οι πέτρες που έχουν κατέβει και ο δρόμος εκεί, αν πέσουν βροχές, θα πνιγούν οι άνθρωποι!».  

Οι κάδοι σκουπιδιών και το πλύσιμο αυτών, η κεντρική πλατεία της Δροσιάς και η καλύτερη ανάδειξή της, ο κεντρικός κόμβος στο κέντρο της Δροσιάς και η… «καυτή πατάτα» για την άνοδο-κάθοδο ή όχι των οχημάτων, η ομάδα μπάσκετ της Δροσιάς και το χρόνιο αίτημα να αποκτήσει ώρες στο κλειστό της Κανήθου, μερικά ακόμη θέματα που αναπτύχθηκαν, σε ένα υποδειγματικό Συμβούλιο, δίχως ενστάσεις, εντάσεις μα πάνω από όλα συνεργασία για το καλό του τόπου.