MY KTEO

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Απαντήσεις σε όλα τα θέματα έδωσε ο Δήμαρχος

Απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα έδωσε ο Δήμαρχος Ερέτριας Γιάννης Δημητρόπουλος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο πραγματοποιείται αυτήν την ώρα: «Είμαστε μια νέα Δημοτική αρχή. Οφείλουμε να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος και δεν επιτρέπεται να κάνουμε λάθη στον χειρισμό του προσωπικού, τα έργα και άλλες παρεμβάσεις. Ο Δήμος αντιμετωπίζει πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα, έχει μεγάλες ανάγκες. Τι πρέπει να κάνουμε για να θέσουμε υπό έλεγχο τα προβλήματα; Να δείξουμε τόλμη και να ιεραρχήσουμε τα θέματα. Η καθημερινότητα του πολίτη είναι το πρώτο. Καθαριότητα, ογκώδη αντικείμενα, κλάδεμα των δέντρων, ηλεκτροφωτισμός. Στόχος μας να επικρατεί μια ομοιομορφία. Το δεύτερο είναι το προσωπικό. Χωρίς τους εργαζόμενους τίποτα δεν μπορεί να πάει μπροστά. Έχουμε μια διαφορετική φιλοσοφία διοίκησης. Το μόνο κριτήριο αξιολόγησης των εργαζομένων θα είναι η πρόθεση για δουλειά. Δεν μπορούν όμως να υπάρχουν υπάλληλοι που να μην πηγαίνουν στην εργασία τους. Θα πρέπει το προσωπικό να αλλάξει νοοτροπία». Σε σχέση με τα έργα που είναι σε εξέλιξη ο δήμαρχος είπε: «Υπάρχουν τα έργα που είναι σε εξέλιξη και θα τα συνεχίσουμε αλλά με την διαφορά ότι θα γίνεται με έλεγχο και επίβλεψη από δικό μας μηχανικό. Για τα έργα που είναι με δημοπράτηση, έχω να πω ότι τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί αν κάτι απομένει να γίνει.»

Για τις αρμοδιότητες των Τοπικών συμβούλων, είπε πως τους βλέπει όλους ο ίδιο: Όλους τους έχουμε αγκαλιάσει και θα τους φορτώσουμε με τόσα που θα πουν αμάν όχι άλλο!»

Μια εποικοδομητική αντιπολίτευση πρότεινε στους επικεφαλής των παρατάξεων: «αν όμως θέλετε να την κάνετε αυτοσκοπό, είναι δικό σας θέμα. Εγώ οφείλω να πω ότι έχετε μια καλή στάση και να την συνεχίσετε και αν έχετε καλύτερες πρακτικές από αυτές που έχουμε, ευχαρίστως να τις συζητήσουμε. Το θέμα είναι να λύσουμε τα προβλήματα του Δήμου. Κλείνω με κάτι που είπε ένα Γάλλος οικονομολόγος, ότι υπάρχουν 2 κατηγορίες ανθρώπων, αυτοί που νομίζουν ότι κάνουν κάτι και αυτοί που θέλουν να κάνουν κάτι και πιστεύω ότι είμαστε στην 2η κατηγορία, είπε ο Δήμαρχος κλείνοντας.