MY KTEO

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Εύβοια: Μέρα δράσης η σημερινή ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο - Απεργία όταν το νομοσχέδιο πάει στη Βουλή

Σε ξεσηκωμό ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που προβλέπει το ξήλωμα των κλαδικών Συμβάσεων και τον ασφυκτικό έλεγχο των Συνδικάτων, καλούν Συνδικάτα και μαζικοί φορείς της Εύβοιας.
Την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη, εκτός από την πικετοφορία στις 7.00 μ.μ. στην Αβάντων, θα
προχωρήσουν σε δράσεις ενημέρωσης των εργαζομένων.
Παράλληλα, καλούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απεργία τις μέρες που θα φέρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, τα Σωματεία Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, Φαρμάκου Εύβοιας - Βοιωτίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Μετάλλου Εύβοιας, Οικοδόμων Χαλκίδας, Επιχειρήσεων Ζούρα, «Κελαϊδίτης ΑΕ», Ομίλου «Νηρέα», Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, Νοσοκομείου Κύμης, Οικοδόμων Λουτρών Αιδηψού και Περιχώρων, ΟΤΑ Βορειοκεντρικής Εύβοιας, Ρητινοκαλλιεργητών Και Δασεργατών και Συνταξιούχων ΙΚΑ προγραμματίζουν:
  • Εξόρμηση στις 4.45 π.μ. στα λεωφορεία που φεύγουν για τα εργοστάσια από το πάρκο στο Βούρκο στη Χαλκίδα.
  • Περιοδείες και εξορμήσεις σε εργοστάσια και χώρους δουλειάς της περιοχής, όπως στο «Μιμίκο», την «Παλίρροια», το «Νηρέα», την Κέγκο, την «Coca Cola», το «Αιγίς», την «Αλλατίνη», τη «Sabo», σε super market και άλλους χώρους του Εμπορίου, στους εργαζόμενους του Δήμου Χαλκιδέων, στην Περιφέρεια, το Νοσοκομείο Χαλκίδας και άλλους χώρους του Δημοσίου.
Σε κοινή τους ανακοίνωση σημειώνουν μεταξύ άλλων:
«Θέλουν να βάλουν στον πάγο το συνδικαλιστικό κίνημα, τη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση.
Αυτή η επίθεση δεν αφορά μόνο τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές, μας αφορά όλους.
Είναι πρόκληση η κυβέρνηση της ΝΔ να επικαλείται τη δημοκρατία, ενώ κυβερνάει με το 20% περίπου του εκλογικού σώματος να την έχει ψηφίσει.
Πήραν φόρα από τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και το αντεργατικό του πλαίσιο και νομίζουν ότι θα σαρώσουν τα πάντα.
Οργανώνουμε απεργιακή απάντηση σε αυτούς τους σχεδιασμούς.
Απαντάμε με απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο.
Ήδη, Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα έχουν πάρει αποφάσεις για απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη και βρίσκονται σε ετοιμότητα αν έρθει νωρίτερα στη Βουλή.
Καλούμε τα σωματεία, τίμιους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να πάρουν την οργάνωση της αγωνιστικής απάντησης στα χέρια τους».