MY KTEO

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Όσα πρέπει να ξέρετε για το χασμουρητό

Το χασμουρητό του παιδιού σας είναι το σήμα που σας δείχνει ότι έχει έρθει η ώρα να το βάλετε για ύπνο.
Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που σχετίζονται με το χασμουρητό και οι περισσότεροι άνθρωποι τα αγνοούν:

Γιατί χασμουριέται: Υπάρχουν πολλές θεωρίες, αλλά καμία δεν εξηγεί με σιγουριά για ποιο λόγο χασμουριέται. Το σίγουρο είναι ότι δεν το κάνει μόνο όταν είναι κουρασμένο ή νυστάζει.

Το χασμουρητό αυξάνεται όταν βαριέται: Σε μια έρευνα που έγινε το 1986, οι φοιτητές ενός κολλεγίου χασμουριούνταν περισσότερο, όταν έβλεπαν ένα μοτίβο με χρώματα, σε αντίθεση με όταν έβλεπαν ένα rock video 30 λεπτών.

Το χασμουρητό είναι μεταδοτικό: Σε άλλη έρευνα αποδείχτηκε ότι το 50% των ανθρώπων που παρακολουθούσαν ένα video με χασμουρητά, ξεκίνησαν και οι ίδιοι να χασμουριούνται.

Το χασμουρητό ίσως είναι σύμπτωμα μιας σοβαρότερης ασθένειας: Αν και πολύ σπάνιο, υπάρχει περίπτωση το χασμουρητό να συνδέεται με προβλήματα στην καρδιά και τον εγκέφαλο.

Και τα έμβρυα χασμουριούνται: Με τη βοήθεια των υπερήχων, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα έμβρυα χασμουριούνται μέσα στη μήτρα.

Το μέσο χασμουρητό διαρκεί 6 δευτερόλεπτα: Κατά τη διάρκεια αυτών των 6 δευτερολέπτων, συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Για παράδειγμα, αυξάνονται οι παλμοί της καρδιάς.


Πηγή: mother.gr