MY KTEO

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Γιώργος Τσαπουρνιώτης στο Eviatop: Είμαι σίγουρος, ότι αναγνωρίζουν όλοι πλέον ότι οι πρακτικές του παρελθόντος συνέβαλαν στην τωρινή εικόνα του δήμου


Μία εβδομάδα συμπλήρωσε η νέα Δημοτική αρχή Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας και ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης στη mini συνέντευξή του στο Eviatop, μιλάει για την κατάσταση στην οποία παρέλαβε το Δήμο, για τις συνεργασίες και τις προτεραιότητες.

ΕΡ.:  Ποια είναι σήμερα η κατάσταση του Δήμου από οικονομική  και διοικητική άποψη (έμψυχο και άψυχο υλικό);

ΑΠ: Μέχρι σήμερα ο Δήμος, βρισκόταν σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, εξαιτίας της κακής διαχείρισης των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών. Δεν παύει όμως αυτή η κατάσταση να είναι αναστρέψιμη. Ήδη έχουμε κάνει ενέργειες για την αναδιάρθρωση των δανείων και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την ελάφρυνση που θα έχει ο Δήμος μας.

Όσο για τη διοικητική κατάσταση του Δήμου, το προσωπικό είναι έμπειρο και πολύ ικανό. Πιστεύουμε σε αυτό και μαζί θα ανορθώσουμε το Δήμο.

ΕΡ.: Θα λειτουργήσει αυτή τη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο; Και συνεργασίες προτίθεστε να κάνετε;

ΑΠ.: Είμαι σίγουρος, ότι αναγνωρίζουν όλοι πλέον ότι οι πρακτικές του παρελθόντος συνέβαλαν στην τωρινή εικόνα του δήμου. Ωστόσο θεωρώ ότι όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας με υπευθυνότητα και χωρίς μικροπολιτικές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα λειτουργήσουν με γνώμονα το καλό του δημότη.
Θεωρώ λοιπόν ότι η συνεργασία είναι μονόδρομος για όλους μας.

ΕΡ.: Ο Δήμος έχει πλεονέκτημα σε διάφορες μορφές τουρισμού π.χ  θρησκευτικός. Μήπως πρέπει να δώσετε βάρος στην ανάπτυξη μέσω αυτών;

ΑΠ: Ιδρύουμε άμεσα νομικό πρόσωπο πολιτισμού και τουρισμού. Αξιοποιούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Εφαρμόζουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα  με σοβαρότητα και συνέπεια. Ο τόπος μας έχει την ευλογία από τρεις Αγίους. Τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο στο Προκόπι, τον Όσιο Δαυίδ και τον προσφάτως αναγραφέντα στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Όσιο Ιάκωβο (Τσαλίκη) στην Δρυμώνα. Ο θρησκευτικός τουρισμός επομένως περνάει για εμάς σε πρώτη προτεραιότητα.