MY KTEO

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Χαλκίδα: 8,5 χρόνια και 4 χρόνια αντίστοιχα σε πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας και τον αρχιφύλακα του Α.Τ Χαλκίδας


Σε 8,5 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε  από το Εφετείο Λαμίας  ο 50χρονος  από τη Χαλκίδα, οποίος είναι και πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης. Ο συγκεκριμένος ο οποίος είχε εγκλειστεί στις φυλακές είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 17 χρόνια κατηγορούμενος  για απάτες για
ληστεία και ηθικός αυτουργός που μαζί με άλλα μέλη της σπείρας πήραν χρήματα από λογαριασμό του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου Χαλκίδας, ο οποίος ανήκε σε άτομο που είχε πεθάνει, είχε αφεθεί ελεύθερος μέχρι εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο κάτι που έγινε προχθές. Υπενθυμίζεται ότι το 2011 είχαν συλληφθεί 12 μέλη σπείρας, τα οποία σχεδίαζαν απαγωγή επιχειρηματία από το Μαρτίνο και για αυτό το λόγο κυκλοφορούσαν στην περιοχή με μαϊμού περιπολικό για να προετοιμάσουν το έδαφος. Η σπείρα είχε  εξαρθρωθεί από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς.
Μέλος της συμμορίας ήταν και ένας αρχιφύλακας, ο οποίος υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας. Ο 47χρονος αρχιφύλακας κατηγορείτο για απάτη, μαζί με άλλα μέλη της σπείρας πήραν χρήματα από λογαριασμό του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου Χαλκίδας, ο οποίος ανήκε σε άτομο που είχε πεθάνει. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 11 χρόνια φυλάκιση ενώ προχθές καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση με αναστολή. Οι 12 συλληφθέντες δρούσαν σε Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα και Αττική.
 Επίσης κατηγορούμενες ήταν και για δύο γυναίκες από τη Χαλκίδα η οποία μια δούλευε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη Χαλκίδα.