MY KTEO

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών


Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και πληθωρική συμμετοχή ευσεβών χριστιανών πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2019.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κορίνθου κ. Διονύσιος
και ο οικείος Ποιμενάρχης, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο, αναλύοντας τον υμνολογικό χαρακτηρισμό της Παναγίας, ως ταμείο προνοίας του Θεού.







Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν Ιερείς και Διάκονοι εκ Κορίνθου, Αθηνών και της τοπικής Εκκλησίας ενώ συμμετείχαν εκατοντάδες προσκυνητές από τις περιοχές αυτές, οι οποίοι προσήλθαν για να προσκυνήσουν την Χάρη της Παναγίας.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, χοροστάτησε στον Όρθρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος προεξήρχε και στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο.

Στην Απόλυση ευλογήθηκε και το καθιερωμένο φαγητό - πανηγύρι, το οποίο η αγάπη της Γερόντισσας της Ιεράς Μονής, μοναχής Χριστοδούλης, με την φιλότιμη βοήθεια πολλών ευλαβών προσκυνητών της Ιεράς Μονής, προετοίμασαν και προσέφεραν στους ευσεβείς πανηγυριστές.
Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου, Δημήτριος Καραντζής.