MY KTEO

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Έργα νέου Νοσοκομείου συνέχεια…


Πραγματοποιήθηκε  χθες το απόγευμα η σύσκεψη φορέων την οποία προκάλεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, με θέμα «Το νέο Νοσοκομείο», στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. 

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Σωματείου Γιάννης Αγγελάτος, αναφέρθηκε στα όσα το νέο Νοσοκομείο θα προσφέρει, στις ελλείψεις και σε όλα όσα ακόμη είναι να προγραμματιστούν. «Είναι ανάγκη να λειτουργήσουν τα τμήματα πιο καλά, δεν υπάρχει περίπτωση όταν πάμε στο νέο Νοσοκομείο να λειτουργήσει με το ήδη υπάρχον προσωπικό. Δεν θα επιτρέψουμε την λειτουργία νέων τμημάτων χωρίς την πρόσληψη νέου προσωπικού. Με λυπεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από το Υπουργείο Υγείας και ούτε καν μπήκαν στον κόπο ούτε οι υπόλοιποι Βουλευτές να μας ενημερώσουν ότι δεν θα παραστούν, ούτε ο Περιφερειάρχης. Μόνον ο κ. Ζεμπίλης και ο κ. Πνευματικός οι οποίοι και παρίστανται». 

Τις δικές της ευχαριστίες εξέφρασε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννα Ιωάννου «που είστε απόψε εδώ και να ευχηθώ καλή δύναμη στο νέο έργο των νέων αιρετών. Εύχομαι με την σημερινή συνάντηση να γίνει ό,τι το καλύτερο και συντομότερο για τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου. Δεν θα μείνουμε στο ποιος έχει τις ευθύνες, μας ενδιαφέρει να βρούμε λύσεις για να προχωρήσουμε».

Παναγιώτης Τζουβάρας: Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι!
Κόλαφος ήταν ο  Τζουβάρας Παναγιώτης νοσηλευτής χειρουργικού καθώς τόνισε μεταξύ άλλων πως οι αριθμοί είναι αμείλικτοι! «Ή θα έχεις εξαντλημένο προσωπικό ή ελλείψεις! Οι νοσηλευτές έχουν χάσει τον αριθμό σε ώρες εργασίας. Οι ελάχιστες νέες προσλήψεις που γίνονται είναι με ημερομηνία λήξεως. Αυτοί οι άνθρωποι με τις συμβάσεις, τι θα κάνουν τον επόμενο μήνα; Να κρατήσετε όλους αυτούς τους εργαζόμενους γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνονται για την κατάσταση αυτή. Σχετικά με το νέο Νοσοκομείο, είναι χρόνια έτοιμο το νέο κτήριο αλλά με όλες αυτές τις κωλυσιεργίες δεν βλέπω να λειτουργεί ούτε το 2020. Αν αυτό το Νοσοκομείο ήταν ένα καζίνο ή ένα μεγάλο ξενοδοχείο, θα σας πω εγώ αν λειτουργούσε αμέσως λύνοντας αμέσως το θέμα  του δρόμου και τα υπόλοιπα έργα! Η επιστήμη και η τεχνολογία είναι σε πολύ υψηλά στάνταρ. Εμείς οι εργαζόμενοι, οι ταξικές δυνάμεις του Νοσοκομείου, απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, καλούμε όλους τους ανθρώπους της πόλης, τον απλό λαϊκό κόσμο, να συνταχθούν μαζί μας για Δημόσια Υγεία. Έχει ανάγκη ο τόπος μας. Απαιτούμε και διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις και στελέχωση των εξωτερικών ιατρείων που αγκομαχάει κυριολεκτικά! Να μονιμοποιηθούν οι άνθρωποι που είναι στη φύλαξη. Απαιτούμε την λειτουργία του νέου Νοσοκομείου άμεσα και όπως έχουν τα πράγματα θα καλέσουμε τον κόσμο να βγει στο δρόμο!

Διοικητής Νοσοκομείου: Στη ζωή όπως και με το ποδήλατο, πρέπει να κοιτάμε μπροστά
Στην δική του τοποθέτηση, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παναγιώτης Τζαφέρος τόνισε πως «νιώθω άβολα όταν επισκέπτομαι άλλες περιοχές που έχουν λύσει αυτά τα θέματα. Η Χαλκίδα επιτέλους αξίζει να λειτουργήσει το Νοσοκομείο αυτό. Το πιο εύκολο είναι να έχουμε συνθήματα αλλά πρέπει όλοι μας, καθώς όλοι μας αξιολογούμαστε, πρέπει όλοι μας να ανταποκριθούμε στον θεσμικό μας ρόλο. Θα πρέπει να καταφέρουμε επιτέλους να λειτουργήσει το Νοσοκομείο. Δεν θα ξεχάσω το 2016 που ανέλαβα, στα Επείγοντα να είναι 2,3 τραυματιοφορείς και ζήτησα εθελοντές από τον Ερυθρό Σταυρό. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που χρειάζεται αύξηση του προσωπικού. Θέλουμε μια καλή συνεργασία χωρίς υψηλές κορώνες. Το ζητούμενο είναι να φύγουμε από αυτό το αδιέξοδο. Ως Διοίκηση και δεν ευλογούμε τα γένια μας, έχουμε στείλει αιτήματα για τις θέσεις που χρειαζόμαστε, 147 για την ακρίβεια και σήμερα υποβάλλαμε στον νέο Υπεάρχη το αίτημά μας. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα στο νέο Νοσοκομείο με συντονισμένες ενέργειες. Συντονισμένα προσπαθούμε και πιέζουμε για τις νέες προσλήψεις. Δεν θέλουμε να έχουμε και έναν δεύτερο ποντικώνα, όπως η πλατεία Αγοράς με το παλιό Νοσοκομείο. Δύο οι εκδοχές για το υφιστάμενο Νοσοκομείο. Και στο Υπουργείο Υγείας ανήκει αλλά και στον Δήμο Χαλκίδας καθώς παραχωρήθηκε το οικόπεδο. Έχουν προκύψει πολλά προβλήματα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία αλλά δεν χρειάζεται να ζητάμε από όλους ευθύνες. Στη ζωή όπως και με το ποδήλατο, πρέπει να κοιτάμε μπροστά, δεν είναι της παρούσης, προέχει πώς θα επιταχύνουμε τις ενέργειες γιατί έτσι σώζουμε ζωές».

Τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Κελαϊδίτη εκπροσώπησε ο Ειδικός Σύμβουλός του
Ο Γιώργος Τσεκούρας, Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Κελαϊδίτη ανέφερε πως «Λόγω του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν μπορούσε να παραστεί ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Κελαϊδίτης όμως μου ζήτησε να σας μεταφέρω πως θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σας και θα συζητήσετε το θέμα».
  
Ένσταση από ιδιοκτήτρια οικίας για την σύνδεση
Ο Βαγγέλης Σταματούκος πριν την τοποθέτησή του τόνισε ότι δεν θα μπει σε πολιτικά ζητήματα στην παρούσα φάση αλλά αργότερα και μεταξύ άλλων έθεσε ένα πολύ σοβαρό ερώτημα: «Στην προτελευταία συνεδρίαση της Ποιότητας Ζωής είχε έρθει το ζήτημα της σύνδεσης του νέου Νοσοκομείου με τον κόμβο. Εκεί παρατηρήθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα με μία οικία, κάποιας κυρίας Σιμιτζή, είχε φέρει τον κ. Νικολάου που είναι μελετητής να κάνουν ένσταση ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η σύνδεση. Πέρα από τα προβλήματα που αναφέρθηκαν, σε σχέση με την Αρχαιολογία, το ενδεχόμενο να κάνει ασφαλιστικά μέτρα η κυρία αυτή η οποία έχει νόμιμα χτίσει το σπίτι της και την στιγμή που το υψόμετρο ανέβηκε κατά 2,70 εκατοστά και υπογειοποιεί το ισόγειό της είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο για καθυστέρηση»; Στην απάντησή  της η Δήμαρχος Χαλκιδέων είπε πως τέτοιοι κίνδυνοι συνεχώς υπάρχουν. «Εκτιμώ ότι είναι τέτοιο το δημόσιο συμφέρον στην προκειμένη περίπτωση, που δεν μπορεί, περισσότερο ως Νομικός το λέω και όχι ως Δήμαρχος,  να ευδοκιμήσει μια τέτοια υπόθεση και να μην προχωρήσουμε το έργο». 

Θανάσης Ζεμπίλης: Εμείς είμαστε εδώ


Με την σειρά του, ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης είπε πως «Ήταν λίγο πολύ ζητήματα γνωστά αυτά της υποδομής, για τα οποία είχαν διατυπωθεί ενστάσεις ως προς τον τόπο τον οποίο επελέγην για την κατασκευή του Νοσοκομείου, ήταν ζήτημα ότι τόσο κατά την εκτέλεση των βασικών εργασιών όσο και των έργων προσβάσεων, θα υπήρχαν και αντίστοιχα ζητήματα με την Αρχαιολογική υπηρεσία. Όπως επίσης και με το Βαθροβούνι που είναι η αρχαία Ακρόπολη της Χαλκίδας, δεν είναι τυχαία περιοχή. Καμιά φορά δεν έχουμε συναίσθηση των πραγμάτων και πρέπει να σημειωθεί ότι αντίστοιχος χώρος αρχαιολογικής σπουδαιότητας στη Χαλκίδα δεν υπάρχει. Όταν βρισκόμαστε από άλλη θέση πολλές φορές υπερασπιζόμαστε το έργο της Αρχαιολογίας υπό την έννοια ότι κι αυτοί θα πρέπει να κάνουν την δουλειά τους. Οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι σε ότι αφορά την Κυβέρνηση αυτή έκανε κάθε προσπάθεια προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες και να απεμπλακεί το έργο. Δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι με το προσωπικό με το οποίο υπάρχει δεν μπορεί να λειτουργήσει το νέο Νοσοκομείο. Θα είναι πολύ χειρότερο, καλύτερα να παραμείνουμε στο παλιό παρά να πάμε στο καινούριο με τις συνθήκες που υπάρχουν με το προσωπικό. Το οργανόγραμμα καλύπτεται σε ένα ποσοστό,  εδώ όμως είναι ζητήματα που τα ζούμε καθημερινά, είναι υπαρκτά. Ξέρετε ότι έχει εξαγγελθεί ότι θα πάμε σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανά την επικράτεια κάλυψης, στο μεγαλύτερο μέχρι τώρα τουλάχιστον, ιατρικού προσωπικού, βοηθητικού, τραυματιοφορέων, σε αριθμό 3.500 προσώπων,  εκκρεμεί και ένας διαγωνισμός ήδη, το ζητούμενο είναι από αυτόν τον διαγωνισμό να πάρουμε σε τέτοιο αριθμό που να καλύψει όλες τις νέες κλινικές και με μεγάλη επάρκεια του προσωπικού του νέου Νοσοκομείου. Η δική μας η παρέμβαση σε συνεργασία και με τους τεχνικούς φορείς και με τον πρόεδρο και με την Λάρισα και το Υπουργείο Υγείας, στα πλαίσια του νέου διαγωνισμού, να προβλεφθούν οι θέσεις οι οποίες θα επιτρέψουν να λειτουργήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο Νοσοκομείο».
«…Εμείς είμαστε εδώ, να το παρακολουθούμε και σε ότι έχει να κάνει το κομμάτι αυτό της τεχνικής υποδομής και με το ζήτημα της ύδρευσης που είναι ένα έργο σημαντικό, ελπίζουμε να μην έχει διαφορετικές εξελίξεις και σε σχέση με το προσωπικό, έτσι ώστε να παρακολουθούμε σε καθημερινή επαφή τα βήματα που γίνονται ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».


Καθαροσπόρης: Οφείλουν και οι Περιφερειακοί αλλά και οι παραπέρα, σεβασμό

Παρών στη χθεσινή σύσκεψη φορέων για το Νέο Νοσοκομείο ήταν ο Βασίλης Καθαροσπόρης:  Η σημερινή μέρα έχει να κάνει με δύο βασικά θέματα: ένα είναι τα συνοδά έργα του Νοσοκομείου και το άλλο πώς θα καλύψει το προσωπικό τις ανάγκες του νέου Νοσοκομείου. Ενώ ακούγονται σαν δύο ξεχωριστά θέματα, αν με ρωτάτε, προσωπική μου άποψη, μπορεί να κάνω και λάθος, εγώ θεωρώ ότι είναι ένα. Είναι η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα… Μπορείτε να πάτε στο Νοσοκομείο οι μισοί από όσοι είστε τώρα που υπολείπονται τόσα άτομα; Όχι. Μπορείτε να λειτουργήσετε εκεί; Όχι. Άρα έχω να πω ότι είναι ένα πακέτο η όλη συζήτηση και θα πρέπει να την δούμε έτσι, όλοι μαζί. Η Χαλκίδα μας είναι η πολυπληθέστερη πόλη της Περιφέρειας. 25  Δήμοι στην Περιφέρεια, είμαστε η μεγαλύτερη πόλη. Οφείλουν και οι Περιφερειακοί αλλά και οι παραπέρα, σεβασμό στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας. Θέλω να τιμήσω ιδιαίτερα την παρουσία του Θανάση Ζεμπίλη και όλων αλλά θέλω ο καθένας μας να πάρει ένα κομμάτι ευθύνης εκεί που μπορεί να παίξει μπάλα. Εγώ να κληθώ να βοηθήσω με όσα γνωρίζω τόσα χρόνια στο έργο. 
Όμως οι δύο βουλευτές που είναι εδώ και τιμούν τη γωνία όλων σας και όλης της πόλης θα έλεγα και ενώ προσπαθούν το σπουδαιότερο αγαθό την υγεία οι άνθρωποι να το κάνουν ανθρώπινο ενώ η πολιτεία δεν το κάνει ανθρώπινο, θα έλεγα ότι απόψε επειδή κάποιοι θα δεσμευτούν, οι δύο βουλευτές μπορούν να μπουν μπροστά και να τρέξουν τις διαδικασίες στην αρχαιολογία, να τρέξουν τον οργανισμό. Είναι χρήσιμοι οι βουλευτές να τρέξουν με πολύ ενδιαφέρον. Αν τελειώσει το Νοσοκομείο και δεν έχει Οργανισμό, θα πάμε εκεί, θα υπολειτουργούμε, θα λειτουργούμε με γκρίνια, θα το λέτε σε αυτούς που το λέτε και πάμε παραπέρα. Κάποιοι πρέπει να πάρουν το κομμάτι αυτό. Η σημερινή μέρα δεν είναι για να πούμε ποιος φταίει. 
Το έργο ταλαιπωρήθηκε από την επιλογή στο χώρο, και γιατί είχε μεν πατρώνυμο, το Υπουργείο Υγείας αλλά κανείς από μας εδώ, ούτε η Περιφέρεια, ούτε ο Δήμαρχος κανένας δεν ήξερε το έργο αυτό πώς δημοπρατήθηκε. Όταν βγήκε στον αέρα ότι τα συνοδά έργα δεν ήταν μέσα στην εργολαβία, κάποιοι δαγκώθηκαν και τότε το μπαλάκι έπεσε στο δικό μας πεδίο και να αρχίσουμε να τρέχουμε σαν Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού για το πώς θα γίνουν τα έργα. πάνε όπως πάνε τα έργα γιατί είναι… τζίζ από την Αρχαιολογία. Με ευθύνες όλων μας είναι δυνατόν να μην έχει φροντίσει να έχει πάει νερό εκεί; Αυτή είναι ευθύνη. 
Και το ποσό; 70.000 ευρώ, το κάνει δώρο η Περιφέρεια. χ@στηκε η φοράδα στ΄ αλώνι… θα το έκανε και η Δημαρχεία, σιγά το ποσό. Εάν είχαμε πάρει χαμπάρι ότι το έργο με τα συνοδά θα είχε πάρει τέτοια πορεία, θα μπορούσε να ξεκινήσει αυτή η ιστορία με προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας και Δήμου. Εδώ που φτάσαμε μένει να τρέξουμε τις διαδικασίες και στα δύο κομμάτια και ομ καθένας μας να μπορέσει να βάλει το λιθαράκι του προς την σωστή κατεύθυνση. 
Λέμε ότι στην πόλη θα χτυπάμε το καμπανάκι κάθε μέρα, θα δίνουμε τις γνώσεις μας, τα φώτα μας και ότι άλλο γνωρίζουμε για να τρέξει, δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για αντιπολίτευση, στηρίζουμε τις προσπάθειες του Συλλόγου και θα θέλαμε και οι δύο Βουλευτές και ο τρίτος που λείπει, δεν βάζω εγώ ταμπελίτσες, να τρέξουν προς την κατεύθυνση η Αρχαιολογία να δει την Χαλκίδα ως πολυπληθέστερη πόλη της Περιφέρειας, ως πρωτεύουσας του Νομού και είναι ευκαιρία οι δύο νέοι πολιτικοί του Νομού μας να συνδέσουν το όνομά τους με την γρήγορη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου».

Μούντριχας: Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι


Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Δημήτρης Μούντριχας, αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο για το κάλεσμα, ξεκίνησε λίγο… ανάποδα «Αν το Νοσοκομείο ήταν ιδιωτικών συμφερόντων, δεν θα υπήρχε ούτε Αρχαιολογία, ούτε ΚΑΣ, ούτε τίποτα. Πέντε χρόνια έκανε ο ΑΗΣ Αλιβερίου για να πάρει αποφάσεις από το ΚΑΣ. Αντίθετα, ιδιώτες επενδυτές μέσα σε 24 ώρες, σε περιοχές πραγματικά αρχαιολογικές, το πήραν σε 24 ώρες. Αν δεν συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια, δεν ξέρω ποια θα είναι, εγώ  θέλω να πιστέψω τα λόγια της Δημάρχου, δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητήσω, αλλά εάν δεν γίνουν πέρα από τις όποιες καλές προθέσεις υπάρχουν και των Βουλευτών  και του Περιφερειάρχη και της Δημάρχου και των Διοικητών, αν δεν διεκδικηθεί η καθυστέρηση, δεν πρόκειται να μπει μπροστά το Νοσοκομείο. Πρέπει ο Σύλλογός σας να κάνει όλες αυτές τις απαιτούμενες ενέργειες, να μην εφησυχάσουμε γιατί στην Ελλάδα ισχύει μία παροιμία εάν θέλεις να καθυστερήσεις κάτι, κάνε μια σύσκεψη, ήρθαμε, τα είπαμε μεταξύ μας, θετική η προσπάθεια και όλων αυτών που συμμετέχουν αλλά να μη μείνει αποκλειστικά στα χαρτιά.  Επιμένω και ξέρω πάρα πολύ καλά ότι όσα μηχανήματα ήταν έτοιμα έχουν εγγυήσεις και οι εγγυήσεις περνάνε. Το θέμα δεν είναι απλό. Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μαζί. Πρόεδρε θετική η κίνησή σου αλλά μην το αφήσεις, αφορά τον απλό κόσμο. Μόνο καλά λόγια έχω να πω για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Έτυχε το τελευταίο διάστημα να είμαι τρεις φορές στο Νοσοκομείο και η ανταπόκριση όλων ήταν τεράστια. Πρέπει να το τρέξεις, όλοι έχουμε καλά λόγια». 


Οι υπόλοιπες τοποθετήσεις σε νεότερες αναρτήσεις