MY KTEO

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Σε σύσκεψη με τον αρμόδιο υφυπουργό για το ΕΣΠΑ ο Θανάσης Ζεμπίλης- Έθεσε θέμα για την παράκαμψη Χαλκίδας και για την υποχρηματοδότηση της Στερεάς Ελλάδας


Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην Βουλή πολύωρη σύσκεψη της Επιτροπής Περιφερειών για τις χρηματοδοτήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων
Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος. Ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, ως μέλος της Επιτροπής,  έθεσε ,μεταξύ άλλων, το ζήτημα της παράκαμψης Χαλκίδας, ενός ώριμου έργου που πληροί τις προϋποθέσεις ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.  Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το έργο αυτό:
Α) Αποτελεί συνέχεια του έργου Χαλκίδας-Σχηματαρίου και συνδετήριο άξονα του ΠΑΘΕ
Β) Συνδέεται με την οδική ασφάλεια, καθώς η διοχέτευση της κίνησης από τον ΠΑΘΕ στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της Χαλκίδας εγκυμονεί κινδύνους και αποτελεί αιτία ατυχημάτων.
Γ) Εξυπηρετεί τον μεγαλύτερο πληθυσμιακά δήμο της Στερεάς Ελλάδας, δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης για όλο τον νομό.
Ο κ. Σκάλκος, απαντώντας, συμφώνησε για την αναγκαιότητα του έργου και διαβεβαίωσε τον βουλευτή , ότι ανάμεσα στις κυβερνητικές προτεραιότητες για τα μεγάλα έργα υποδομών βρίσκεται και η παράκαμψη Χαλκίδας.