MY KTEO

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τη συνδικαλιστική δράση


Γενναίο βήμα στην απροκάλυπτη στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων κάνει η Νέα Δημοκρατία με το πολυνομοσχέδιο. Μέχρι τώρα όλες οι κυβερνήσεις, παλαιότερα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, τώρα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουν τα κέρδη των
επιχειρηματικών ομίλων. Κάθε φορά αυτή η στήριξη ντύνεται με τον μανδύα ότι αφορά το κοινωνικό καλό. Ότι δηλαδή στηρίζονται τα επιχειρηματικά συμφέροντα, δήθεν, για να ανοίξουν δουλειές, ή γιατί δήθεν από τα κέρδη τους κάτι θα καταλήξει στα ταμεία του κράτους που θα αξιοποιηθεί για το σύνολο της κοινωνίας.
Σε αυτό το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει να εξαιρούνται από την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μεταξύ άλλων, οι “επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα”. Δηλαδή αυτές οι επιχειρήσεις δεν θα είναι υποχρεωμένες να εφαρμόζουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας!!!
Στην περιοχή μας, στον κλάδο τροφίμων και ποτών, είναι μάλλον περισσότερες οι επιχειρήσεις που λένε ότι έχουν οικονομικά προβλήματα από αυτές που λένε ότι δεν έχουν! Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε τις Κελαϊδίτης ΕΠΕ, Κελαϊδίτης ΑΕ, ΖΟΥΡΑΣ ΦΑΡΜ, ΒΙΟΚΟΤ, ΑΓΡΟΖΩΗ, ΛΑΛΑΝΙΤΗΣ και είναι ατελείωτος ο κατάλογος για να μην αδικήσουμε και τους υπόλοιπους. Δηλαδή, αυτοί οι επιχειρηματίες, δηλώνουν, ότι έχουν τις επιχειρήσεις τους για να βάζουν χρήματα σε αυτές και όχι για να κερδίζουν!!!
Στην πραγματικότητα αυτές οι επιχειρήσεις όχι απλά βγάζουν κέρδος αλλά καταληστεύονται από τους ιδιοκτήτες τους προκειμένου να  κερδίσουν οι ίδιοι ατομικά όσο το δυνατόν περισσότερα. Αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους, τεράστια χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, στο κράτος, οδηγούν πολλούς μικρούς αυτοαπασχολούμενους σε αδιέξοδα από τεράστια φέσια κτλ. Στην πορεία συνεχίζουν και δραστηριοποιούνται στην αγορά φτιάχνοντας άλλες νέες εταιρίες εντός και εκτός συνόρων.
Φυσικά αυτά τα ξέρει η Νέα Δημοκρατία καθώς ορισμένοι από τους ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσεων είναι στελέχη της, όπως και στελέχη των άλλων κομμάτων που υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Γι’ αυτό ας αφήσουν τα σάπια και ας γράψουν με ακρίβεια την αλήθεια, ότι δηλαδή τα κέρδη τους είναι ο κλεμμένος μας ιδρώτας και αίμα και το πολυνομοσχέδιο αυτήν κλοπή θέλει να αυξήσει.
Καλούμε τους συναδέλφους σε ετοιμότητα για να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης – εργοδοσία που θέλουν να προωθήσουν με το πολυνομοσχέδιο.
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ