MY KTEO

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Ο Σύνδεσμος των εν Ευβοία Πελοποννησίων στην Τρίπολη


Ο Σύνδεσμος των εν Ευβοία Πελοποννησίων "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" μετά από πρόσκληση του Δήμου Τρίπολης, παραβρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις για την Άλωση της Τριπολιτσάς.





Συγκεκριμένα την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 άγημα 35 ατόμων, ανδρών, γυναικών και παιδιών, όλοι ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές συμμετείχε στην παρέλαση που έγινε στο κέντρο της πόλης παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
 Του αγήματος προπορεύονταν δύο άλογα μαζί με τους φουστανελάδες καβαλάρηδές τους. Μάλιστα περνώντας μπροστά από την εξέδρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους επισήμους με περίτεχνες χαρακτηριστικές φιγούρες τους χαιρέτησαν και αυτοί ανταπέδωσαν.
Στην συνέχεια σε συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γεωργουλοπουλος Θεοδόσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο δέχτηκε τα συγχαρητήρια για την άψογη εμφάνιση του αγήματός μας στην συγκεκριμένη παρέλαση.
Το Δ.Σ. και όλα τα μέλη του Συνδέσμου ευχαριστούν θερμά τους συμμετέχοντες για την άψογη εμφάνιση και ιδιαίτερα τους καβαλάρηδες Νταντή Γεώργιο και Μπαγιάτη Γιάννη που με τα άλογά τους μας γέμισαν περηφάνια δίνοντας ένα ξεχωριστό τόνο στην παρέλαση. Επίσης ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Τρίπολης και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ.Τζιούμη Κώστα και την Αντιδήμαρχο κ. Καρούτζου Ελένη για την πρόσκληση και για το υπέροχο γεύμα που μας παρέθεσαν μετά το πέρας της παρέλασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ξεκινήσαμε στις 06:30 το πρωί με πούλμαν, όπως και οι καβαλάρηδες με τα άλογά τους με τρέιλερ από την Κάρυστο και τα Πολιτικά με δικά μας έξοδα για να είμαστε εκεί μια ώρα πριν την παρέλαση. Η επιστροφή έγινε στην πόλη της Χαλκίδας στις 21:00. Τέτοιες ενέργειες τιμούν τον τόπο καταγωγής μας αλλά επίσης προωθούν σε όλη την Ελλάδα την αγαπημένη μας Εύβοια και τη  Χαλκίδα.
 Το Δ.Σ. εκτός του Προέδρου, εκπροσώπησε και ο Αντιπρόεδρος κ. Τζίφας Κωνσταντίνος.