Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Ομελέτα σουφλέ με λαχανικά και κρέμα γάλακτος

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019

Η συνταγή της ημέρας: Ομελέτα σουφλέ με λαχανικά και κρέμα γάλακτος

Υλικά Συνταγής8 φέτες ψωμί του τοστ
2 λουκάνικα ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
2 φλ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
1 ½ φλ. γραβιέρα τριμμένα
7 αυγά
½ φλ. γάλα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 ml κρέμα γάλακτος light

Εκτέλεση
Για την ομελέτα με λαχανικά, αραδιάζουμε πρώτα το ψωμί σε λαμαρίνα και το ψήνουμε για 25 λεπτά στους 150 βαθμούς C να ροδίσει καλά και να φρυγανιστεί.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Κάνουμε μία στρώση φρυγανισμένο ψωμί και πασπαλίζουμε τυρί. Αδειάζουμε τη μισή γέμιση. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και την υπόλοιπη γέμιση.
Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος light, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μαϊντανό. Περιχύνουμε τα υλικά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε βάρος επάνω. Αφήνουμε να ρουφήξει για 30 λεπτά.
Πασπαλίζουμε τυρί και ψήνουμε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C για 40 λεπτά.

argiro.gr