MY KTEO

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση έναρξης του Λαϊκού Φροντιστηρίου Χαλκίδας


Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση έναρξης του Λαϊκού Φροντιστηρίου Χαλκίδας. Εκ μέρους της Διεύθυνσης του Λαϊκού Φροντιστηρίου, ο Γιάννης Μίχας και η Κατερίνα Ξύδη, καλωσόρισαν για 3η συνεχόμενη χρονιά τους μαθητές, τους γονείς και τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που συμβάλουν σε

αυτή τη προσπάθεια.

Ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές, επιτυχία στους Πανελλαδικά εξεταζόμενους μαθητές και πως: ‘’Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δίνουμε την μάχη με όπλο τις ανάγκες και τα όνειρα μας!’’
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι απο τα εργατικά σωματεία που στηρίζει το  ΠΑΜΕ (Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας Βοιωτίας, Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας και Ένωση Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας και Περιχώρων), που Ιδρυσαν το Λαϊκό Φροντιστήριο.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Τζαβάρας στην ομιλία του τόνισε : "Η πρωτοβουλία των σωματείων για την ίδρυση του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης έρχεται να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που υπάρχει στην εκπαίδευση. Η πολιτική που μετατρέπει το λύκειο σε εξεταστικό κέντρο, είναι η ίδια  που τσακίζει το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας και δεν της επιτρέπει να βοηθήσει τα παιδιά της. Οι εθελοντές καθηγητές συνενώνουν τη δράση τους με τους εργαζόμενους των σωματείων και με τους γονείς για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την κατάσταση αυτή, την πολιτική που βάζει εμπόδια στη δική μας ζωή και στη μόρφωση των παιδιών μας."
Στη συνέχεια κάλεσε τους γονείς να παλέψουν μαζί με τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, να παρεμβαίνουν και να απαιτούν, να διεκδικούν για ελλείψεις και προβλήματα που υπάρχουν σε σχολεία. " Είναι σίγουρο ότι αν δεν αγωνιστείς, τίποτα δεν κερδίζεται.", είπε. "Συνεχίζουμε, σηκώνουμε κύμα αντίστασης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση και αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτή την πολιτική που μας καταδικάζει συνολικά.Και για τα ζητήματα της παιδείας θα είμαστε στην πρώτη γραμμή να διεκδικήσουμε το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας και θέλουμε τη δική σας συμβολή σε όσες παρεμβάσεις γίνουν."