MY KTEO

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Ποιος λαός ταξιδεύει περισσότερο και σε ποια λίστα έρχονται πρώτοι οι Έλληνες

Σύμφωνα με μελέτες οι Φινλανδοί είναι εκείνοι που ταξιδεύουν περισσότερο και εμφανίζονται στην κορυφή της λίστας με 7,5 ταξίδια ανά άτομο σε ετήσια βάση.

Τους Φινλανδούς ακολουθούν οι κάτοικοι των ΗΠΑ με 6,7 ταξίδια το χρόνο, ενώ οι Σουηδοί κάνουν κατά μέσο όρο 6 ταξίδια το χρόνο.
Οι Δανοί ταξιδεύουν 5,3 φορές το χρόνο, οι Νορβηγοί 5,2, οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ και της Νέας Ζηλανδίας 4,3, οι Καναδοί 4,1 φορές και οι Γάλλοι κάνουν κατά μέσο όρο 3,5 ταξίδια το χρόνο.

Οι Έλληνες από την άλλη, μπορεί να μην κάνουν πολλά ταξίδια αλλά κάνουν τις μεγαλύτερες σε διάρκεια διακοπές από κάθε άλλο λαό στην Ευρώπη παρά την οικονομική κρίση και τα ποσοστά της ανεργίας!
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, οι Έλληνες κάνουν 7,5 διανυκτερεύσεις ανά ταξίδι, γεγονός που τους τοποθετεί στην κορυφή της σχετικής λίστας.
Ακολουθούν οι Κύπριοι, οι Βέλγοι, οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου, οι Ιταλοί και οι Ολλανδοί. Στις τελευταίες δύο θέσεις βρίσκονται οι Φινλανδοί με 3,4 διανυκτερεύσεις και οι Λετονοί με 3,1 διανυκτερεύσεις ανά ταξίδι.

Το 90% των ταξιδιών των Ελλήνων γίνονται στο εσωτερικό. 
Κάνε τη διαφορά και κλείσε πτήση, αυτοκίνητο και διαμονή στην Kayak
Η Microsoft ενδέχεται να εισπράξει ποσοστό της προμήθειας εάν προβείτε σε αγορά μέσω του παραπάνω συνδέσμου, χωρίς δική σας επιβάρυνση.


Πηγές: WorldAltlas.com