MY KTEO

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας συναντήθηκε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ


Μισή ώρα μετά τις 12 σήμερα το μεσημέρι, τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη επισκέφθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας,  ο Διοικητής του Οργανισμό ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Χαλκίδα. Στη συνάντηση των δύο κυρίων

τέθηκαν σημαντικά ζητήματα ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης καλωσόρισε τον Διοικητή στο όμορφο νησί της Εύβοιας, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας και τόνισε μεταξύ άλλων «Όπως συνηθίζουμε να λέμε όσοι πολιτευόμαστε αλλά και ερχόμενοι από την κοινωνία θεωρούμε ότι είμαστε ένα αδικημένο νησί το οποίο χρειάζεται την στήριξη της Πολιτείας, είμαστε βέβαια και εμείς κομμάτι της Πολιτείας σαν δεύτερος βαθμός Αυτοδιοίκησης.


Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι νίκες μπορούν να κατακτηθούν μόνο με συνεργασία, σύμπραξη και βασικά των αναγκών της καθημερινότητας της κοινωνίας. Με μεγάλα σχέδια συνήθως δεν κάνουμε και πολλά βήματα μπροστά. Αυτό, με όλους όσους ασχολούμαστε με τα κοινά, νομίζω ότι μπορούμε να το πετύχουμε έχοντας μία πάρα πολύ σφιχτή ατζέντα  με βάση την σωστή ανάγνωση των πραγματικών αναγκών της κάθε τοπικής κοινωνίας. Εμείς το έχουμε χτίσει στον δεύτερο βαθμό της Αυτοδιοίκησης σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια επειδή υπάρχει μια συνέχεια στην δική μας περιφερειακή αρχή, χτίσαμε πάρα πολύ στενούς συνδέσμους με τον επιχειρηματικό κόσμο, κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του, κάναμε πολλές συμπράξεις μαζί του, συμμετείχαμε σε δράσεις εξωστρέφειας των προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και μπορούμε να τους προσελκύσουμε όταν όλοι μαζί σχεδιάσουμε αυτόν τον τρόπο με τον οποίο θα φέρουμε πιο κοντά  όλους αυτούς τους χώρους και τον Διοικητικό αυτό Οργανισμό που υπάρχει στον ΟΑΕΔ προκειμένου να γίνει πιο εύχρηστος και πιο ελκυστικός στον επιχειρηματία. Έχουμε δει από κοντά το μοντέλο της Γερμανίας σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, είχαμε δει αυτό που ξέρετε καλύτερα από εμένα, το μοντέλο της διττής εκπαίδευσης. Ξέρετε πολύ καλά ότι φεύγει το παιδί από το Λύκειο, κάνει 5,6,7 χρόνια δεν ξέρω και εγώ πόσο τις σπουδές του, υπάρχει και η διακοπή της στρατιωτικής θητείας για τα αγόρια και μέχρι να βρει εργασία, υπάρχει ένα τεράστιο φάσμα που τελικά δεν υπάρχει ενσωμάτωση. Νομίζω ότι με τα εργαλεία που έχει ο ΟΑΕΔ και με την διάθεση τη δική μας, μπορούμε τουλάχιστον σε ένα κομμάτι των παιδιών που θέλουν να ακολουθήσουν το επαγγελματικό κομμάτι των σχολών, μπορούμε να βοηθήσουμε πολλά νέα παιδιά να βρουν και πιο εύκολα εργασία να είναι και αποτελεσματικά για τους εργοδότες οι οποίοι θα έρθουν να υποστηρίξουν αυτή την ανάγκη. Σίγουρα υπάρχουν και θέματα υποδομών. Έχουμε επισκεφθεί την Επαγγελματική Σχολή και νομίζουμε ότι και εκεί μπορούμε να κάνουμε πράγματα, μπορούμε να κάνουμε προγραμματικές σε επίπεδο Περιφέρειας, Υπουργείου και ΟΑΕΔ προκειμένου να υπάρχει και μία αναβάθμιση  γιατί οπωσδήποτε το περιβάλλον ελκύει περισσότερο ακόμα και τον επιχειρηματία  αλλά πολύ περισσότερο τον υποψήφιο εργαζόμενο να έρθει και να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο. Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία θα μπορούσαμε να πούμε σε αυτό το τραπέζι αλλά νομίζω είναι μία επίσκεψη γνωριμίας, να δείτε ότι έχουμε πραγματικά πάρα πολύ μεγάλη δίψα, έχουμε γνώση του περιβάλλοντος, υπάρχει ένα πολύ καλό κράμα συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα της εκπροσώπησης είτε στον δεύτερο είτε στον πρώτο βαθμό, είτε στο επίπεδο των Βουλευτών του Νομού μας, επομένως εμείς από σας θέλουμε να μας δώσετε τους ανθρώπους με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε αυτό τον σχεδιασμό σε επίπεδο Εύβοιας πρώτα από όλα, σίγουρα εμείς εκπροσωπούμε και την Περιφερειακή βούληση αλλά σε επίπεδο Εύβοιας θα θέλαμε να μας δώσετε εσείς τους ανθρώπους με τους οποίους θα σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας».