MY KTEO

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Η συνταγή της ημέρας: Μπιφτέκια κοτόπουλο γεμιστά

Υλικά Συνταγής1 κιλό κιμά κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ξερό

1 ντομάτα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ρίγανη
2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγη φρυγανιά τριμμένη ή αλεσμένα κράκερ
125 γρ. μοτσαρέλα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά για τα μπιφτέκια κοτόπουλο σε ένα μπολ. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον κιμά και στη συνέχεια τη ντομάτα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό. Στύβουμε το ψωμί και ψιχουλιάζουμε στο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά. Προσθέτουμε λίγη φρυγανιά στο μείγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς). Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένο κράκερ. Θα δώσει έξτρα γεύση.
Αφήνουμε τον κιμά να σταθεί για 30΄ στο ψυγείο. Πλάθουμε μια μπάλα (περίπου 150 γραμ.) με τη ζύμη του κιμά. Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα (βαθούλωμα) στη μέση. Το γεμίζουμε με 1 κομμάτι μοτσαρέλα και κλείνουμε καλά. Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα μπιφτεκιού.

Αφού ετοιμάσουμε όλα τα γεμιστά μπιφτέκια κοτόπουλο, τα ψήνουμε με έναν από τους παρακάτω τρόπους:1. Τα βάζουμε σε λαδωμένη σχάρα μπάρμπεκιου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 7΄-8΄ από κάθε πλευρά.
2. Τα αραδιάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και 1/2 φλιτζ. ζωμό κρέατος. Ψήνουμε για περίπου 20΄.
3. Τα ψήνουμε στην τοστιέρα σε δυνατή φωτιά.
4. Τα ψήνουμε στο γκριλ, βάζοντάς τα σε σχάρα με ταψάκι από κάτω, για 6΄-7΄ από κάθε πλευρά.
5. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ροδίζουμε για 1΄ από κάθε πλευρά τα μπιφτέκια και συμπληρώνουμε ζωμό κότας ή λαχανικών μέχρι τη μέση των μπιφτεκιών. Σκεπάζουμε με καπάκι, ψήνουμε 5΄ από τη μία πλευρά και 5΄ από την άλλη. Στο τέλος, αφήνουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά να γλασάρει και να πυκνώσει.

argiro.gr