MY KTEO

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Κινητοποιήσεις στην Υγεία: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και Κέντρα Υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα και για ορισμένες ώρες τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ καθώς οι υγειονομικοί συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις
που έχουν προγραμματιστεί από τα σωματεία τους σε όλη τη χώρα. Η στάση εργασίας στα Δημόσια Νοσοκομεία αποφασίστηκε από σωματεία των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΕΙΝΑΠ κα.), ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο "σκούπα" που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση και συγκριμένα για την αλλαγή στον Συνδικαλιστικό Νόμο. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, που όπως υποστηρίζουν, αναμένεται να "ενταφιάσει τις κλαδικές συμβάσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες".
Για τους παραπάνω λόγους, οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας (γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό) αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10:00 το πρωί ώς τη λήξη της βάρδιας (15:00), ενώ για την εξυπηρέτηση των ασθενών στα Δημόσια Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, το οποίο, όμως, κατά τις ώρες της στάσης εργασίας, θα εξυπηρετεί μόνο τα έκτακτα περιστατικά.