MY KTEO

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

ΕΒΕΑ: Ίδρυση επιχείρησης σε 8 λεπτά!

Πρωταθλήτρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ενδέκατη στον κόσμο είναι η Ελλάδα στη διευκόλυνση για την άμεση ίδρυση επιχειρήσεων,
σύμφωνα με την έκθεση της World Bank «Doing Business 2020», με στοιχεία 2019, γεγονός που αποδίδεται στην άριστη λειτουργία της υπηρεσίας μίας στάσης των ελληνικών επιμελητηρίων.
Αυτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και προστίθεται ότι, σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθεί η Παγκόσμια Τράπεζα, για τη σύσταση μιας επιχείρησης στην Υπηρεσία Μίας Στάσης (ΥΜΣ) του ΕΒΕΑ, απαιτούνται μόλις δύο ημέρες για τη σύσταση επιχείρησης, ενώ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χρειάζονται δύο επιπλέον ημέρες, που αφορούν την κατασκευή εταιρικής σφραγίδας και την εγγραφή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σχολιάζοντας την Έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε:
«Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητα και τη χρησιμότητα των ελληνικών Επιμελητηρίων, που αποδείχθηκαν πρωταθλητές όχι μόνον στην εξάλειψη της γραφειοκρατίας αλλά και στην εντυπωσιακή μείωση του κόστους σύστασης μιας επιχείρησης. Μάλιστα από το 2018 μέχρι σήμερα η Υπηρεσία Μιας Στάσης του ΕΒΕΑ έχει μειώσει το χρόνο σύστασης μιας επιχείρησης μέσα σε ένα οχτάωρο, ενώ εάν χρησιμοποιηθεί από τον ενδιαφερόμενο το νέο on-line σύστημα με τη χρήση προτύπου ΑοΑ, ο χρόνος περιορίζεται ακόμη και σε οκτώ λεπτά.

Το ΕΒΕΑ και τα άλλα ελληνικά επιμελητήρια εργάζονται συνεχώς προς την κατεύθυνση μιας ολοκληρωμένης υποστήριξης και εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων-μελών τους, αποτελώντας τον πλέον αξιόπιστο σύμμαχο σε όλη την πορεία τους. Και βεβαίως αποτελούν τον πλέον εξειδικευμένο σύμβουλο της Πολιτείας για θέματα που άπτονται της επιχειρηματικότητας και της εθνικής οικονομίας».


sofokleousin.gr