MY KTEO

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Εσπερινός Ονομαστηρίων Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ




Με θρησκευτική  κατάνυξη τελέστηκε απόψε  Πέμπτη 7  Νοεμβρίου 2019  στον Πανηγυρίζοντα  Ιερό  Ναό  των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κύμης  ο  Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός  Εσπερινός  επί 
τη  εορτή της  Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχων Μιχαήλ και Γαβριηλ και πασών των επουρανιων δυνάμεων  εορτή κατά την οποία άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο οποίος τιμήθηκε  από την αγάπη του κλήρου και του  πιστού λαού της Κύμης και γενικά της επαρχιας Καρυστίας  οι οποίοι προσήλθαν για να  ευχηθούν  στον  Επίσκοπο και Ποιμενάρχη τους.

Του Δισαρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως  κ. Νίκανδρος εκ Στύρων καταγόμενος με τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Καρυστιας κ. Σεραφείμ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο χοροστατών Επίσκοπος κ. Νίκανδρος   ο οποίος μίλησε για τους Αρχαγγέλους και στην συνέχεια ευχήθηκε και επαίνεσε τον  άγοντα την ονομαστική εορτή του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ  για πολυετή ποιμαντορία και διαποίμανση του  της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.


Αύριο, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό, και κατόπιν ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ θα δεχθεί τις ευχές του Κλήρου και του Λαού.

Φωτογραφίες Αναστάσιος Ρέτσας.