Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες ογκρατέν

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες ογκρατέν

Υλικά Συνταγής:
1 κιλό κατεψυγμένες baby πατάτες ή 1 κιλό καθαρισμένες και προβρασμένες φρέσκες baby πατάτες
300 γραμ. έμενταλ

300 γραμ. κεφαλογραβιέρα
2-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
350 γραμ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
150 γραμ. γάλα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Για τις πατάτες ογκρατέν, ρίχνουμε πρώτα τις πατάτες όπως είναι κατεψυγμένες, σε ένα πυράντοχο σκεύος ή σε ένα ταψί. Κόβουμε τα τυριά σε μικρά καρέ και τα προσθέτουμε στις πατάτες. Μπήγουμε τα σκόρδα εδώ κι εκεί στο ταψί.

Τέλος, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς C για περίπου 30 λεπτά. Όταν έχει ψηθεί, λιώνουν τα τυριά και κάνει ελαφριά κρούστα το ογκρατέν. Γίνονται πεντανόστιμες!

argiro.gr