MY KTEO

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Με επιτυχία η εκδήλωση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, στο Kymi Palace, μια σημαντική εκδήλωση, η οποία αποτέλεσε πρωτοβουλία του Μορφωτικού Συλλόγου Παραλίας “Λιανάμμος” και πραγματοποιήθηκε από την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν-Κ.Υ Κύμης, υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού
Μεταμοσχεύσεων, με την συνδρομή της Ιεράς Μητρόπολης Καρυστίας & Σκύρου και του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου. Εκδήλωση – η οποία είναι η πρώτη φορά που γίνεται σε μικρό, επαρχιακό
Νοσοκομείο – και η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιτυχημένων δράσεων του ΓΝ-ΚΥ Κύμης, που σαν σκοπό είχαν μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο, σε θέματα υγείας και πρόληψης.
Έτσι μετά την εβδομάδα Παπανικολάου, την επίσκεψη των Ιατρών ΑΧΕΠΑΝΣ του Ευαγγελισμού, που αποσκοπούσε και στο να μπουν τα θεμέλια για την αδελφοποίηση των δύο Νοσοκομείων και την πορεία αφύπνισης για τον καρκίνο μαστού, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και την κινητοποίηση, γύρω από ένα ζήτημα υψίστης ανθρωπιστικής και επιστημονικής σημασίας, όπως είναι η δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ιστών & κυττάρων .
Στην παρουσίαση συμμετείχαν εξέχουσες ιατρικές προσωπικότητες και ειδικότερα οι κ.κ Βουγάς Βασίλειος, Δ/ντής του τμήματος μεταμοσχεύσεων Γ.Ν. ‘’Ευαγγελισμός ‘’, Αντωνίου Ευστάθιος Δ/ντής του τμήματος μεταμοσχεύσεων Γ.Ν. ‘’Λαϊκό’’ και Βλαχογιάννης Ιωάννης Καθηγητής Νεφρολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Να τονίσουμε ότι ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Μητροπολίτη Καρυστίας & Σκύρου, κ. Σεραφείμ.
Όπως γνωρίζουμε η δωρεά οργάνων αποτελεί την πεμπτουσία της έμπρακτης συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας. Δυστυχώς όμως η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ε.Ε στον τομέα αυτό. Οι αιτίες είναι πολλές με κυριότερη την έλλειψη ενημέρωσης.
Όμως «οι καιροί ου μενετοί», δεν σηκώνουν αναβλητικότητα. Έτσι είναι απαραίτητη η συστράτευση όλων μας προκειμένου να δημιουργήσουμε μια άλλη νοοτροπία στον τόπο μας, σε ότι αφορά τη δωρεά οργάνων. Γιατί εκεί εντοπίζεται το μεγάλο κενό. Μια κουλτούρα στην οποία η δωρεά οργάνων, ως υπέρτατη μορφή ανθρωπισμού, οφείλει και πρέπει να αποτελεί κομμάτι της ζωής μας. Και το Νοσοκομείο Κύμης θα συνεχίσει την προσπάθεια προς αυτήν την κατευθυνση.

Η ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν.-Κ.Υ. ΚΥΜΗΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ