MY KTEO

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Πραγματοποιήθηκαν χθες οι εκλογές ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου του φαρμακευτικού Συλλόγου Εύβοιας


Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, σε γνωστό παραλιακό ξενοδοχείο της Χαλκίδας, η Τακτική Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Εύβοιας. Μετά το πέρας της συνέλευσης διεξήχθησαν από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 6 το απόγευμα, και οι  αρχαιρεσίες του ΦΣΕ για την ανάδειξη
Διοικητικού Συμβουλίου εννέα μελών, Πειθαρχικού Συμβουλίου ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους, τεσσάρων τακτικών και τεσσάρων αναπληρωματικών αντιπροσώπων για τον ΠΦΣ και Διοικητικού Συμβουλίου πέντε μελών του ΔΙ.ΛΟ.ΦΕ.











Ο απερχόμενος πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Εύβοιας Στράτος Καρλατήρας στην τοποθέτησή του τόνισε μεταξύ άλλων πως «οι δράσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας είναι μοναδικές και ζηλευτές από πολλούς Συλλόγους. Η καινοτομία και η εξέλιξη που διοργανώνεται κάθε χρόνο είναι αναγνωρισμένη και τραβάει τα βλέμματα πολλών φαρμακοποιών από όλη την Ελλάδα λόγω των θεμάτων που έχει. Κάθε χρόνο μας επισκέπτονται πολλοί φαρμακοποιοί από πολλούς Συλλόγους για να παρακολουθήσουν την ημερίδα που διοργανώνουμε. Έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τους ομιλητές για την νέα ημερίδα μας που λογικά θα λάβει χώρα τέλη Φεβρουαρίου με Μάρτιο. Έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο για να φτιαχτεί κοινή Τράπεζα Αίματος. Είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια, θέλουν πολλά στάνταρ στο Νοσοκομείο για να το προωθήσουμε αλλά ήδη οι τρεις Σύλλογοι έχουν βρει άτομα για να γίνει η πρώτη συνάντηση και η πρώτη αιμοδοσία ώστε να προχωρήσουμε στην δημιουργία του καταστατικού που θα καλύψει με αίμα και ζωή τα μέλη και τις οικογένειές μας». Τόνισε πως η ενημέρωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου είναι καθημερινή και δυναμική μέσω sms, μέσω mail, τηλεφώνου, μέσω social media. Για τις πληρωμές των ταμείων, είπε ο κ. Καρλατήρας πως παρόλο που δεν έχουν διανεμητικό λογαριασμό ακόμα, η κάθε πληρωμή ολοκληρώνεται το πολύ σε μία βδομάδα από την στιγμή που παραλαμβάνουν. Γίνεται λογιστικός έλεγχος εσόδων-εξόδων, χρωστούμενων και κατευθείαν πληρώνονται τα μέλη. Για την ενεργοποίηση της σύμβασης με το ΥΠΕΘΑ, Στρατιωτικά Ταμεία και Λιμενικό Σώμα, τόνισε ο πρόεδρος πως έχει φέρει πάρα πολύ κόσμο που χανόταν από τα φαρμακεία της Εύβοιας. Οι πληρωμές και είναι κατανοητό αυτό, δεν είναι οι καλύτερες αλλά ο κόσμος είναι πολύς όπως επισήμανε ο κ. Καρλατήρας και προσπαθούν και οι 209 φαρμακοποιοί όλης της Εύβοιας να μπουν σε ρυθμούς με συνεχείς οχλήσεις και επικοινωνίες. Η ενημέρωση που έχει, κάνει λόγο για αρχές Ιανουαρίου όπου θα ξεκινήσει και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τον Στρατό. Σχετικά με τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου, ανέφερε πως την τελευταία χρονιά έγιναν τέσσερα και «θεωρούμε ότι θέλουμε συνεχώς να προσθέτουμε αξία στα μέλη μας και αυτό γίνεται μόνο με την δια βίου εκμάθηση. Ο ισχυρός Σύλλογος σημαίνει και ο ισχυρός Πανελλήνιος , οι εκπρόσωποί μας έχουν θέληση, όρεξη και μέλλον και κυρίως στόχο και σχέδιο. Είμαστε εδώ, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τα πάντα και σε αυτό θα βοηθήσουν και όλοι οι Εκλέκτορες που είμαστε ενωμένοι στον Πανελλήνιο».
Ο κ. Καρλατήρας αναφέρθηκε επίσης και στην τελευταία δράση του συλλόγου που αφορούσε στους κουμπαράδες για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ. Η προσφορά των αποθεμάτων του Συλλόγου, η προσφορά μελών του και οι κουμπαράδες κατάφεραν και συγκέντρωσαν 5.000 ευρώ. Αντίστοιχες δράσεις του Συλλόγου έγιναν με τους πυρόπληκτους στο Μάτι όπου συγκεντρώθηκε το ποσό των περίπου 10.000 ευρώ. Σαν σήμερα, υπενθύμισε ο Στράτος Καρλατήρας, πως είναι η μαύρη επέτειος της Μάνδρας Αττικής όπου συμπληρώνονται δύο χρόνια. Και εκεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ευβοίας μοίρασε 2.000 ευρώ από τα αποθεματικά του στους φαρμακοποιούς που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα βγήκαν τα αποτελέσματα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο: 

Αναλυτικά, έλαβαν, Αντωνίου Νικόλαος 11 ψήφους, Βαλαβάνη Παρασκευή 5, Γλυκος Ηλίας 8, Καρλατήρας Στράτος  59, Λιοπύρη Αθανασία 4, Μπουλίου Δέσποινα 6, Παπαδάκη Αθανασία-Άννα 3, Παπαποστόλου Μαρτίν 3, Φωτιάδη Ευαγγελία 5. Βρέθηκαν 4 άκυρα και 10 λευκά.



Αποτελέσματα αντιπροσώπων ΦΣΕ στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο
Για τον συνδυασμό «Εύβοια Συνεχίζουμε Μαζί» τακτικά μέλη εκλέχθηκαν οι κ.κ. Στράτος Καρλατήρας με 35 ψήφους και Νικόλαος Αντωνίου με 16. Αναπληρωματικά μέλη ορίστηκαν οι Ηλίας Γλυκος με 23 ψήφους και Αθανασία-Άννα Παπαδάκη με 15. Ο Κωνσταντίνος Χασανέας έλαβε 11 ψήφους και η Ηλιάνα-Παρασκευή Κωστή έλαβε 12. Για τον συνδυασμό «Ενετική Κίνηση Φαρμακοποιών Εύβοιας» τακτικά μέλη ορίστηκαν ο κ. Γιαννούκος με 33 ψήφους και η κ. Τσατσούλη με 16, ενώ αναπληρωτές ορίστηκαν η κ. Μπονάτσου με 24 ψήφους και ο κ. Στρατίκης με 10. Η κ. Κψστή έλαβε 12 ψήφους και ο κ. Χασανέας 11, αντίστοιχα.