MY KTEO

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Καιρός: Παραμένει βροχερό το σκηνικό το Σάββατο -Πού θα υπάρξει σημαντική επιδείνωση


Βροχερός θα παραμείνει ο καιρός στα δυτικά και στα βόρεια το Σάββατο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Συγκεκριμένα, αυξημένες νεφώσεις θα σημειωθούν στη Δυτική και στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και
στο Ανατολικό Αιγαίο, με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά και στη Θράκη.
Την ίδια ώρα, σημαντική επιδείνωση του καιρού θα υπάρξει από τις βραδινές ώρες σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας, με ισχυρές καταιγίδες που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Τις νυκτερινές ώρες προς Κυριακή το μέτωπο των καταιγίδων αναμένεται να κινηθεί ανατολικότερα, με παράλληλη εξασθένηση των φαινομένων.

Οι θερμοκρασίες

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 18 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 20, στην Ήπειρο από 8 έως 21 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 6 έως 22, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 13 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 22, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 24 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ και βαθμιαία στα νησιωτικά τμήματα και στα βόρεια πελάγη ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.